Vier vergeten fitness oefeningen

Waarschijnlijk bestaat je vaste routine uit de meest voor de hand liggende oefeningen. Bankdrukken, squatten en de loopband dus. Op zich niets mis mee, maar wat meer variatie kan geen kwaad. Je zorgt er op die manier voor dat ook andere spiergroepen flink geactiveerd worden, bovendien maken nieuwe of liever gezegd, de vergeten oefeningen, je training een stuk interessanter. Wil je jouw dagelijkse uurtje in de sportschool net iets leuker maken, check dan deze vier vergeten oefeningen.

Calf raises

Je biceps en triceps zijn belangrijk, net als je rug- en schouderspieren, maar vergeet ook je benen en dan vooral je kuiten niet. Dit is eigenlijk de basis van je lichaam en je kan echt niet zonder je onderste deel te versterken.

  • Ga op de rand van een trede of een verhoging staan.
  • Ga rechtop staan met je buikspieren ingetrokken en de bal van je voet stevig op de trede geplaatst terwijl je hielen over de rand hangen.
  • Laat de handen tegen een muur rusten om je evenwicht te bewaren.
  • Til je hielen een paar centimeter boven de rand van de trede, zodat je op je tenen staat. Houdt deze positie even vast en laat dan je hielen zakken.

Dumbbell Pullover

Een bankje en een dumbbell is het enige wat je voor deze oefening nodig hebt. Doordat je met deze oefening je lichaam volledig uitrekt, pak je gelijk alle spieren in je rug, buik en armen mee.

  • Neem een ontspannen houding aan terwijl je op een bankje ligt en houd een dumbbell met gekruiste handen vast.
  • Laat je handen achter je hoofd zakken
  • Keer terug naar de aanvangspositie en herhaal de oefening.

Roman chair sit-ups

Sit-ups zijn misschien niet echt je ding, maar met een beetje variatie gaat het helemaal goed komen. De truc is om je achterste net iets op te tillen zodat je buikspieren harder moeten werken. Laat die sixpack maar komen!

  • Leun met je rug tegen een bankje
  • Zak naar achter en weer naar voren

Roeien

Een van de toestellen die je waarschijnlijk met veel plezier links wil laten liggen, is de roeimachine. Op zich heel begrijpelijk, maar slim is het niet. Tijdens het roeien gebruik je bijna elke spier in je lichaam en daarom alleen al is het roeien juist een oefening die je in je schema op moet nemen. Dat hoeft uiteraard niet elke keer, maar een tot twee keer per week kan echt geen kwaad. Nog even ter motivatie: je bepaalt zelf de intensiteit, bovendien is het een prima onderdeel van je warming-up.