Dumbbell bicep curl

De dumbbell bicep curl is niet alleen goed voor het ontwikkelen van indrukwekkende armspieren, uit onderzoek blijkt ook dat je er slimmer van wordt. Er bestaat namelijk een verband tussen het leveren van een fysieke inspanning en cognitieve prestaties onder volwassenen. Kortom, de bodybuilder, krachtpatser of fitness-freaks die met al het fitnessapparatuur aan de slag gaan, zijn dus eigenlijk slimme sportmannen of sportvrouwen.

 

Welke spiergroepen train je?

Mocht je nu denken dat je met de dumbbell bicep curl enkel je biceps traint, dan heb je het ook mis. Je traint namelijk ook de onderliggende spiergroepen. Zo bevinden de biceps zich op de bovenarm en bestaan ​​uit een “kort hoofd” en een “lang hoofd” en die werken als ware het een enkele spier. De biceps beginnen eigenlijk op verschillende plaatsen rond de schouder ofwel het scapula-gebied. Rond de elleboogpees komen ze weer samen en zorgen er voor dat je de arm kan laten buigen en strekken. Uiteraard doen de spieren dat niet alleen, ze zorgen ook voor voldoende kracht, dus daarom is het belangrijk dat je beide spieren in je bicep goed traint en niet alleen de voorste en grootste bicep. Zodra jij de focus legt op beide spieren, dan ga je ervoor zorgen dat je de mooie, grote armen ontwikkeld die we allemaal willen.

 

Zo voer je de bicep curl uit

De dumbbell bicep curl is een van de makkelijkste oefeningen met halters en gewichten. Daar hoort wel de voorwaarde bij dat je het goed moet uitvoeren. Neem een dumbbell in elke hand en houd je armen langs je lichaam. Zorg ervoor dat je de ellebogen zo dicht mogelijk bij je romp houdt met de handpalmen naar voren gericht. Houd de bovenarmen stil en breng de gewichten tot schouderhoogte. Je voelt de biceps aanspannen als je het goed doet. Voer deze oefening bij voorkeur 8 tot 12 keer uit en maak het desgewenst zwaarder door het gewicht te verhogen. Hoe zwaarder jij je oefeningen maakt, hoe meer jouw biceps worden geactiveerd. Maar moet je altijd zo zwaar mogelijk trainen? Nee, zeker niet! In plaats van om iedere keer dat je traint weer je record te verbreken is het verstandig om af en toe wat te minderen in gewicht. Neem een gewicht waarmee jij 12 tot 15 herhalingen kan maken om zo ook meer uithoudingsvermogen in je armen te pompen.

Waarom je jouw biceps goed moet trainen

Het is natuurlijk een mannen-ding om ervoor te zorgen dat jouw fysieke gesteldheid optimaal is. Hier horen nou eenmaal grote en gespierde armen bij, want dat is toch wel het eerste waar mensen naar kijken. Maar zitten er ook bepaalde voordelen aan het trainen van jouw biceps? Wat wel een voordeel is, is dat je het eenvoudig thuis kan trainen. Met slechts wat dumbbells of halters kan jij in een kleine ruimte al aan de slag gaan. Hierdoor hoef je niet de drukte op te zoeken in een gym of te wachten voordat je jouw dumbbells kan gebruiken. Grote biceps zijn een van de meest gewilde onderdelen van een mooi lichaam. Maar om speciaal hiervoor een abonnement bij de sportschool te nemen is voor sommigen te veel moeite. Daarom zijn er ook oefeningen die je thuis kunt doen om je biceps te trainen. Bij deze oefeningen heb je geen dumbbells nodig, maar misschien wel andere voorwerpen die je in huis vindt. Genoeg opties dus!