Triceps

Bij de armspieren wordt er vaak meteen gedacht aan de biceps. In de sportschool zie je dan ook bijna iedereen voor spiegel staan, gooiend met zoveel mogelijk gewicht. Echter, zijn de triceps minstens zo belangrijk. Zorg daarom dat je regelmatig je triceps traint. Begin de workout bijvoorbeeld met close grip bankdrukken en meteen daarna rope push down. Maak het niet te gemakkelijk voor jezelf en pak liever wat zwaarder gewicht, dan lichter. Zolang je de oefening naar behoren uitvoert natuurlijk!

Supersets

Supersets zijn key voor grotere armen. Door meer oefeningen met minder rust, zullen je armspieren in een flinke boost krijgen. Doe drie oefeningen achter elkaar van ieder 10 herhalingen. Een goede superset is:

  • Incline Dumbbell Curl
  • Hammer Curl
  • Concentration Curl

Armspieren man man 2

Teamwork

Samen met iemand trainen is altijd beter dan alleen naar de sportschool gaan. Naast dat hij jou kan helpen net even dat extra gewicht omhoog te tillen, kun je ook een wedstrijdelement toevoegen aan je workout. Bij de biceps kun je het volgende doen: pak beide een stang en hang hier voldoende gewicht aan. Het is bij deze ‘wedstrijd’ de bedoeling om als eerste 100 herhalingen te doen. Eentje begint met pompen, wanneer die niet meer kan neemt die rust. Wanneer de een rust neemt, gaat de ander verder. Zorg dat je de stang niet op de grond legt, maar in je hand houdt. Wie het eerste honderd herhalingen heeft gedaan wint.

Neem de tijd

Hoewel je iedereen met dumbells ziet gooien alsof ze nog de trein moeten halen, is dit niet beste manier om je spieren te laten groeien. Doe daarom rustig aan en neem je tijd. Wanneer je rustiger aan met gewichten bezig bent, zal er meer spanning om je spieren komen dan wanneer je zo snel mogelijk weg bent. Lukt het niet om rustig te doen met je huidige gewichten? Ga dan voor een stapje lager.

 

Armspieren man man 4

Strike a pose

Hoewel we stiekem die gasten die voor de spiegel naar hun eigen aangespannen biceps kijken uitlachen, is het niet helemaal nutteloos wat ze doen. Sterker nog, het is iets wat we allemaal zouden moeten doen. Zo is een laatste keer alles aanspannen goed voor de spieren. Het zorgt voor extra kracht en accentueert de contouren van je spieren. Probeer dus aan het eind van je workout 15 seconden je biceps aan te spannen. Doe het wel als niemand kijkt.

Houd deze tips in gedachte de eerst volgende keer wanneer je jouw armen traint en binnen no time kun jij gerust jouw jas uit doen! Ben je nog niet helemaal zomerklaar? Check dan deze zware full-body workout die je thuis kunt doen.