Hoe wordt mijn huis meer waard?

Je huis in waarde laten stijgen, maar je weet niet zo goed welke plekken je nu moet gaan aanpakken? Het is dan vooral belangrijk dat je zaken renoveert waar de koper het meeste waarde aan hecht of dat wat meteen opvalt. Met deze aanpassingen aan je woning ga je de koopwaarde laten stijgen en mocht je het nog niet verkopen, dan is het een heerlijke plek om toch nog even zelf door te brengen.

 

1. Een likje verf

Ja, zo makkelijk kan het inderdaad zijn. Je weet hoe belangrijk het is om een goede eerste indruk te maken bij een afspraak. Ditzelfde geldt wanneer geïnteresseerde kopers langskomen om je huis te zien. Zorg er daarom voor dat de muren er stralend en verzorgd uitzien en dat het niet op een bouwval lijkt. Geef het een nieuw kleurtje of maak de witte muren schoon door het een nieuw laagje te geven. Zo ziet het er nieuw, fris én schoon uit voor de volgende bewoners.

2. Wat aanpassingen maken in de keuken

De keuken, de plek waar de ‘magic happens‘, tenminste op kookgebied dan. Voor veel mensen is een mooie keuken dan ook erg belangrijk. Het is daarom een goed idee om hier wat op te knappen. Zorg voor wat nieuwe laatjes, gooi er wat nieuwe tegels neer of neem een nieuw aanrechtblad. Een hele nieuwe keuken kost wel erg veel tijd en geld, dus sloof jezelf niet teveel uit. Je moet immers wel nog wat centen overhouden na wat aanpassingen.

3. Ook met een mooie badkamer wordt je woning meer waard

Een ruimte die voor veel mensen erg belangrijk is. Je wilt de potentiële kopers van je huis het gevoel geven dat ze zojuist een wellness center in zijn gelopen. Nu kost het renoveren van je badkamer natuurlijk wel wat geld, maar wanneer je de oude of beschadigde tegels vervangt, een nieuw douchegordijn ophangt en een mooie verlichting aanbrengt met wat led strips, dan kom je al een heel eind. Geef het een lekker sfeertje en die koude, kille badkamer vibe is voor eens en voor altijd de deur uit.

4. Doe iets met je zolder of kelder

Heb je een leegstaande kamer die je voornamelijk gebruikt als opslagplaats, zoals je zolder. Doe hier dan iets leuks mee. Richt het in als je werkplek mocht er iemand in het huishouden thuiswerken of maak er je eigen mancave van. Dit laat meteen het nut van deze ruimte zien aan de potentiële kopers. Zet er een toffe game neer zoals een pooltafel, een dartbord of een ander spel en je laat meteen zien wat de waarde van zo’n kamer aan jouw woning kan bieden. Want wie wil er nou niet een extra kamer?

5. Verzorg de tuin

Bij een mooi huis, hoort een mooie, verzorgde tuin. Zorg er dan ook voor dat deze er optimaal uitziet. Gemaaid gras, geen onkruid tussen de tegels (zeker niet op je oprit), goede bloemen en natuurlijk wat mooie tuinverlichting. Het bezoek moet het bij aanzien van je tuin, er al van dromen om met een wijntje te genieten van de tuin in de zomer, maar ook dat het mogelijk is om er te zitten in de winter als het donker is.

We hopen dat je wat met deze tips kunt om jouw huis een waardevolle make-over te geven. Wil je meer ideeën voor je interieur? Check dan onze tips om een nieuwe sfeer te creëren in je woning. Zo werk je meteen de details een beetje bij.