Een huis renoveren is niet alleen geschikt voor de klusjesman. Het is wel handig als je enigszins van wanten weet, maar kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken.

Grote accessoires

Wij mannen hebben de neiging om alleen het noodzakelijke in huis te hebben waarbij we enige vrouwelijke touch missen. Hierdoor kan het zijn dat jouw huis niet intiem aanvoelt omdat het interieur te kaal is. Een simpele manier om meer kleur en aandacht aan je kamer toe te voegen, is door een groot schilderij of doek op te hangen. Dit zal de grote lege vlakken op de muren breken en zodoende geef je ook jouw persoonlijkheid aan het huis mee.

ixxi man man muur

Nieuwe muur

Woon je in een oud huis dat al tientallen jaren geleden is gebouwd? Dan heb je geluk. Meestal hebben deze huizen nog hun oorspronkelijk onderdelen, zoals een stenen muur of houten balken. Wellicht zijn deze elementen weggewerkt door de vorige bewoners en zitten ze onder een strakke muur. Maak hier dan gebruik van en breek deze muur eruit.  Een stenen muur geeft jouw interieur een industriële en mannelijk uitstraling. Er is nog een goed alternatief voor als je niet in het bezit bent van zo’n stenen muur; een nieuw behang of likje verf. Tegenwoordig zijn er talloze verschillende soorten waar je uit kan kiezen. Een muur die in contrast staat met de rest van de woning is een goede optie.

stenen muur man man

Voeg textuur toe

Allerlei industriële elementen zorgen voor een mannelijke look, echter moet je ervoor zorgen dat het niet te kill wordt. Dit voorkom je door textuur aan je woning toe te voegen. Een houten visgraat vloer bewerkstelligt zorgt voor een interessant subtiel motief. Daarnaast is de mix vanorganische materialen samen met strakke elementen erg fraai. Een (hoogpolig) vloerkleed van wol of katoen zorgt dat jouw zithoek de plek wordt waar jouw gasten willen zitten.

Visgraat vloer MAN MAN

Vergeet de doorgang niet

De grootste veranderingen die in een huis gedaan kunnen worden waarbij je niet de eet- of slaapkamer aanpakt, betreft de deuren of trappen. Een traprenovatie hoeft niet lang te duren en is een van de ingrijpendste veranderingen binnen een huis. Om je woning een industriële upgrade te geven, kan je kiezen voor een betonlook. Naast een trap zijn deuren ook erg geschikt om jouw woning moderner te maken. Een binnendeur is makkelijker en bovendien goedkoper om te vervangen dan een buitendeur. Glazen deuren zijn enorm in trek en dit geeft een ruimtelijker gevoel dan dichte deuren.

huis renovatie man man

Tuin

Ben je in het bezit van een huis met een lap grond erachter? Dan mag jij jezelf gelukkig prijzen, ook als je ‘slechts’ een kleine tuin in de stad hebt. Het warme weer komt er namelijk aan en niets is beter dan met een biertje in je hand van je net aangelegde terras te genieten. Strakke antraciete tegels of kiezels zorgen voor een mannelijke uitstraling, zelfs buiten je huis. Door een fraaie tuinset of stijlvol ligbed in jouw tuin te plaatsen geef jij jouw tuin een chique upgrade. Ideaal om te genieten van het voorjaarszonnetje.

ligbedden man man

Op deze manieren kan jij je woning relatief eenvoudig een upgrade geven. Een goed voorbeeld van hoe een industriële woning er uit moet zien, is deze loft in Tilburg.