Welke kleuren passen bij elkaar in outfits?

Wij selecteerden een paar kleuren die altijd goed bij elkaar passen in verschillende outfits. Je vindt ze hieronder:

Blauw en oranje combineren

Misschien denk je ‘blauw en oranje? Passen die kleuren bij elkaar?’ Maar juist omdat deze kleuren complimenterende kleuren zijn, past het perfect bij elkaar. Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Het combineren daarvan zorgt voor een flink contrast waardoor beide kleuren juist lekker laat opvallen.

Oranje is een lastige kleur voor velen. Wij raden aan om oranje uitsluitend te gebruiken in de vorm van een accessoire of een jacket. Voor de kleurkeuze van blauw, kan je het beste gaan voor een lichtere kleur. Op die manier wordt je outfit niet té schreeuwerig.

Merino_Wool_Beanie-Beanie-CS5081-Burned_Orange_1020x.progressive

Muts

Oranje €30 Shop nu
ThePerkinsSweater1598M-Lightblue_3_1200x

Trui

Blauw €159 Shop nu

Groen en wit combineren

Wit is een lichte kleur en hiermee kun je ideaal combineren als het gaat om groen. Je krijgt daarmee een hele frisse look. In de zomer kan je switchen in de tint groen, door bijvoorbeeld voor een lichtere variant te gaan. In de wintermaanden raden we aan om voor een diepere kleur groen te gaan, zoals mosgroen.

Een kledingstuk dat iedere man simpelweg dient te hebben, is een wit overhemd. Het is een stijlvol kledingstuk dat nooit – maar dan ook echt nooit – uit de mode zal raken. Gebruik de kleur groen vooral voor bovenstukken, zoals een overcoat of een sweater met ronde hals.

welke kleuren passen bij elkaar in outfits

Olijfgroen

Overshirt €199 Shop nu
Organic_20Button_20Down_20Shirt-Shirt-CS4002-Optical_20White_1020x.progressive

Overhemd

Wit €80 Shop nu

Donkerblauw en crème combineren

Donkerblauw en crème staat heel goed bij elkaar. Het kan een chique uitstraling geven. Zonder twijfel ga jij de dag stijlvol door. Denk aan een beige of crème T-shirt of trui met een donkerblauwe chino of pantalon.

Ook kan je kiezen voor een switch. Zo is een beige broek waanzinnig stijlvol met een donkerblauwe trui. Kortom: een combinatie die het proberen meer dan waard is. Volwassen en stijlvol.

PerkinsSweater-ArtknitStudiosBlueNavyblue-6_1200x

Sweater

Blue Navy €159 Shop nu
bomber jacket

taupe

Bomber jacket €179 Shop nu

Zwart en wit combineren

Zwart en wit is een elegante klassieker. Contrast werkt. Wie contrastkleuren combineert, komt powerful en zelfverzekerd over. Zie hieronder het bewijs:

Gebruik wit als basis van je outfit, dus als onderlaag in de vorm van een T-shirt of een trui. Draag hierbij een zwarte broek, jas, accessoires en schoenen, en je bent ready to go. 

welke kleuren passen bij elkaar kleding

T-shirt

Wit €30 Shop nu
puffer jas

puffer jas

zwart €340 Shop nu

Rood en grijs combineren

Rood is een gedurfde, sprekende kleur. Grijs is daarentegen een wat meer neutrale kleur. Daarom kunnen de kleuren rood en grijs elkaar perfect aanvullen. Het contrast tussen de twee kleuren is zo sterk dat er een spannend en verrassend geheel ontstaat.

Wanneer je deze kleuren combineert, moet je ervoor zorgen dat de rest van je outfit heel basic is. Je wil er tenslotte niet bijlopen als een regenboog. Zo kan je de bovenstukken rood en grijs houden, en de rest van je outfit zwart.

Classic_Organic_Crew-Crewneck-CS1005-Scarlet_Red_1020x.progressive

Sweater

Rood €60 Shop nu
T.04.TC.0120_310_01_0aea6498-ad28-4c4b-91df-ea53fab54b77_1000x

Jas

Grijs €399 Shop nu

Kleren maken de man, daarom is het belangrijk om af en toe out of the box te denken en te kleden. Beperk je in je outfit tot maximaal drie kleuren. Laat één kleur de boventoon voeren. Zo voorkom je een te drukke outfit. De combinaties die je kan maken zijn eindeloos.

Wat veel mannen vergeten, is dat ook schoenen en sokken bij elkaar moeten passen. Lees hoe je sokken en schoenen kan combineren.

Foto via Instagram