Vechtershart is Nederlandse serie over kickboksen

Wat doe je als je na een flinke tegenslag helemaal aan de grond bent geraakt? Dan krabbel je overeind en probeer je jezelf weer terug naar de top te vechten. Dat is waar het in Vechtershart om gaat. De Nederlandse serie is een combinatie van the best of both worlds. Zo zien we de crème de la crème uit de Nederlandse acteerwereld terug in de serie én draait de show om kickboksen. Verwacht dus bikkelharde scènes én een knap staaltje acteerwerk.

Nick moet zichzelf omhoog knokken

In 2015 was het eerste seizoen van Vechtershart te zien op BNN. In de serie volgen we Nick Roest, die een lange gevangenisstraf uitzit. Hij is de gevangenis ingegooid vanwege een gewelddadig delict. Voor zijn gevangenisstraf was hij K1-kampioen. Nick weet dus hoe hij zich moet redden in de ring. Na vier jaar wordt hij vrijgelaten. Maar wat is er nog over van zijn vechtershart? En zal het hem lukken om die top weer te bereiken?

Vechtershart

Bekende Nederlandse cast voor Vechtershart 

De rol van Nick wordt vertolkt door Waldemar Torentstra. Dit is geen verrassende keuze, want het idee achter de serie werd ook bedacht door de acteur. In zijn vrije tijd bokst hij vaker, waardoor hij besloot zijn beide passies te combineren. Net als in het populaire Undercover, zien we in Vechtershart nog meer grote namen uit de Nederlandse acteerwereld terug. Onder andere Benja Bruijning, Immanuelle Grives en Peter Paul Muller zijn te zien.

Vechtershart

Veel producties van eigen bodem

Na het tweede seizoen stopte Vechtershart ermee. Er zijn echter nog genoeg Nederlandse film- en serieproducties die de moeite waard zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van de hilarische serie Toon? Ook op Netflix wordt het Nederlandse aanbod steeds meer uitgebreid. Eerder konden we al genieten van Ares. Nu staat ook de nieuwe Nederlandse Netflix Original Dirty Lines op de planning.