De duurste sneakers ooit

Let op: de prijs van deze sneakers liegt er niet om. Als je op zoek bent naar iets goedkopers, kun je beter niet de onderstaande lijst met de duurste sneakers bekijken.

10. UNDFTD X Nike Air Jordan 4 Retro

We trappen af met de goedkoopste schoenen van deze lijst, met een prijskaartje van $18.500,-. Er is slechts 72 paar van deze Jordans op de markt gekomen, en ze werden weggegeven aan vrienden en familie. Later heeft iemand een paar doorverkocht voor een flinke prijs.

Duurste sneakers ooit

9. Nike Air Jordan 5 Retro Michigan Fab Five

Deze knalgele basketbalsneakers zijn gecreëerd als ode aan de ‘Fab Five’, gezien als een van de grootste basketbalteams aller tijden. Er zijn er ook maar weinig van op de markt gebracht, omdat ze eerst exclusief aan vrienden en familie van het merk Jordan werden uitgedeeld. Daarna gingen er nog een paar voor torenhoge prijzen de markt op, met een prijs van $20.000,-

8. DJ Khaled Air Jordan 3 ‘Grateful’

Het is geen geheim dat DJ Khaled bekend staat als een sneaker-fanaat. Nike heeft hem in 2017 de kans gekregen om zijn eigen schoen te ontwerpen, met dit als resultaat. Deze knalrode schoenen worden verlangd door Jordan-fans over de hele wereld. Prijs: $20.000,-.

DJ Khaled sneakers

7. Eminem X Carhartt X Nike Air Jordan 4 Retro

Ook Eminem heeft samengewerkt met Nike, en heeft al meerdere keren schoenen ontworpen die voor vermogens over de plank zijn gegaan. De samenwerking met de rapper, Carhartt en Nike heeft veel geld opgeleverd: dit paar kost maar liefst $30.000,-.

zwarte sneakers heren duur

6. Door Stephen Curry gedragen Under Armour 6 ‘Moon Landing’

Stephen Curry, een van de grootste basketballers van dit moment, heeft op Twitter wel eens beweerd dat de Amerikaanse maanlanding in 1959 in scene is gezet. Een paar weken later stapte hij met deze schoenen aan de zaal in. Hij zei dat zijn statement een grapje was en zette de schoenen op eBay. De opbrengst van $58.100 heeft hij aan het goede doel gegeven.

5. Single Nike Mag

Deze schoen zou weinig waard zijn als je niet zou weten waar hij geweest is. Helemaal vergeeld en afgebrokkeld en het zijn er niet eens twee. Maar deze enkele schoen is voor maar liefst $92.000 geveild. Waarom? Het is een van de laatste originele artikelen die gebruikt zijn in Back to the future II. De top vijf van de duurste sneakers wordt hiermee goed afgetrapt.

4. 2016 Nike Mag met klitteband

Deze schoenen lijken op de oude uit Back to the Future II, maar zijn gemoderniseerd en zijn zelfs volledig automatisch sluitend. Simpelweg op een knopje drukken en de schoen vormt zich met een ingebouwd motortje om je voet. Er zijn in totaal 89 paar van uitgebracht en slechts twee maanden na de release werd er in Hong Kong een paar geveild voor een schamele $104.000.

3. Jordan 12, gedragen met griep

Deze klassieke rode Jordans heeft Michael Jordan zelf gedragen tijdens een wedstrijd die later bekend werd als de ‘flu-game’. Het was duidelijk te zien dat hij griep had tijdens de wedstrijd en niet scherp was. Toch scoorde hij 38 punten voor de Chicago Bulls en won zijn team daarmee de wedstrijd. De geruchten gaan ook dat Jordan de avond voor de wedstrijd naar het casino was geweest en nog een kater had. Welk verhaal ook klopt, deze schoenen zijn voor $104.765 verkocht.

2. Door Michael Jordan gedragen Converse Fastbreaks

Voordat Jordan zijn eigen schoenenmerk had opgericht speelde hij op Converse-schoenen, de Fastbreaks zijn daar een model van. Dit specifieke paar heeft de ‘Jumpman’ gedragen op de Olympische Spelen van 1984, toen de VS de gouden medaille wonnen ten koste van Spanje. In 2017 zijn ze via een privé-veiling verkocht voor een oogverblindende $190.373. Dat maakt deze schoenen op één paar na de duurste sneakers ooit.

jaa

1. De Nike ‘Moon Shoe’ uit 1972

Deze schoen is een van de meest bijzondere artikelen uit de lange geschiedenis van Nike. Bill Bowerman heeft deze schoen ontworpen geïnspireerd door het wafelijzer van zijn vrouw, waar hij rubber in deed voor het eerste prototype. Er is slechts 12 paar van gemaakt, en dit is het enige bekende paar dat nog niet gedragen is. De duurste sneakers ooit kosten $437.500.

duurste sneakers ooit verkocht