Dirty Lines op Netflix

In Dirty Lines belanden we in de Amsterdamse jaren ’80, waarin we het verhaal van de jonge zakenman Frank Stigter volgen. Na een aantal mislukte pogingen om een eigen onderneming te beginnen wil hij wat nieuws gaan proberen. Mede dankzij de hulp van zijn lieftallige broer en zus en enkele dubieuze investeerders gaat hij van start met het eerste telecom-seks bedrijf van heel Europa. Het magere plan begint allemaal als amateuristisch project in de kelder van hun ouders, maar al gauw zijn ze verantwoordelijk voor het opzetten van een mega-imperium waar ze miljoenen mee binnenharken.

De nieuwe Nederlandse Netflix original speelt zich af tijdens de Koude Oorlog

Het speelt zich allemaal af aan het einde van de Koude Oorlog. Amsterdam is in die tijd het dé plek waar een mega culturele revolutie plaatsvindt. De housemuziek begint vast maar zeker door te breken, waar meteen de populaire lovedrug XTC – en allerlei ander spul – om de hoek komt kijken. Hun telefoonseks-lijn biedt een nieuwe vorm van anonieme seksuele handelingen waardoor Frank en zijn co-bedankers steeds meer de randjes gaan opzoeken.

“We zijn heel trots om onze nieuwste serie Dirty Lines te mogen aankondigen. Het gaat over jonge ondernemers die een unieke kans in hun leven grijpen. De serie is een rauw portret van het liberale Amsterdam in de late jaren 80, geïnspireerd op het boek van Fred Saueressig. We zijn verheugd om een verrassend verhaal te vertellen dat welbekende elementen uit de geschiedenis van Amsterdam combineert, maar wordt belicht vanuit een invalshoek die nieuw is voor velen. Door samen te werken met Fiction Valley garanderen we het unieke gevoel van toen”, aldus de director van International Originals Noord-Europa.

 

Het verhaal wordt geschreven door Pieter Bart Korthuis (Penoza). Hij vertelt: “De serie Dirty Lines biedt een unieke kans om een tijd tot leven te brengen waarin Nederland een enorme verandering onderging. De opkomst van het snelle geld en het clubleven in Amsterdam, en de schaduwkanten daarvan, bieden de ideale arena om een spannende serie te maken over begrippen als seksualiteit en macht. Het vertrouwen dat we daarbij van Netflix krijgen, is heel bijzonder om mee te maken.”

Dirty Lines wordt in 2021 verwacht op Netflix. Wie er allemaal een rol te pakken hebben en hoeveel afleveringen er gaan komen blijft helaas nog uit. Stay tuned!