De eerste Nederlandse Netflix Original film in productie

Ondanks dat Netflix van oorsprong Amerikaans is, zijn er al lang niet meer alleen maar Engelstalige films en series op te vinden. Veel landen komen met origineel beeldmateriaal dat speciaal voor Netflix wordt geproduceerd. Ook Nederland doet hier aan mee. Zo konden we voorheen al genieten van het Vlaams-Nederlandse Undercover, waarvan de eerste beelden van seizoen 2 al bekend zijn. De Nederlandse serie Ares was de eerste Netflix Original serie van eigen bodem. Nu wordt er gewerkt aan de eerste Netflix Original film. Shady El-Hamus neemt de productiekant van de film voor zijn rekening. De bekendste film die deze regisseur produceerde was De Libi.

Hiphoptalent worstelt met status na overval

Er is nog niet veel bekend over de film. Zo ontbreekt een titel, de cast-leden en de release-datum. Wel is er al het één en het ander bekend over het plot van de Nederlandse Netflix Original. De film zal gaan over een aanstormend hiphop talent. Het talent is geobsedeerd door zijn (online) status en hard bezig om de grootste hiphopnaam uit Nederland te worden. Dan gaat alles mis. Voor een optreden wordt zijn horloge namelijk gestolen. De beelden van die overval gaan al gauw viral. Hij alles op alles zetten om zijn imago en trots terug te krijgen.

Actuele thema’s

In een aankondiging voor de Nederlandse Netflix Original is Shady El-Hamus te zien en schrijver Jeroen Scholten. Bij hun aankondiging vertellen ze kort over het plot van de film en vertellen ze welke thema’s in de film te zien zullen zijn. Zo zal de nog naamloze film gaan over onze identiteit online versus offline, status en de rol van social media. Voorlopig moeten we het doen met de aankondiging. Check de trailer van De Libi hieronder om een beeld te krijgen van de filmstijl van El-Hamus om een beeld te krijgen van de nieuwe Nederlandse Netflix Original.