Met deze tips word jij een volwassen man?

Hebben wij deze normen en waarden van vroeger nodig om echt volwassen te worden? Deze punten zullen je in ieder geval al helpen op je weg van jongen naar man.

 

1. Verhoog je bewustzijnsniveau

Kinderen kijken op tegen ouderen omdat ze altijd het antwoord weten. Wanneer jij die oudere wordt, wordt het tijd dat je beseft dat je niet overal een antwoord op hebt. Ben ervan bewust dat ook jij fouten kan maken, dat je in de grotemensenwereld niet altijd en overal waardering voor zult krijgen en dat je nu eenmaal niet alles kunt weten. Je mag best zelfverzekerd zijn, maar dit moet niet doorslaan. Ben bewust van je kunnen en gedraag je hiernaar.

2. Stop met het spelen van videogames

Oké, verminder het spelen van videogames. Jongens hebben een natuurlijke drang voor prestatie en uitdaging. Deze drang voor prestatie wordt vervuld door een level omhoog te gaan binnen de videogame, ze hebben dus niet de behoefte om naar buiten te gaan en de echte problemen te facen. Gamen is vaak een van de oorzaken van ruzies in relaties. Het spelen van videogames wordt gezien als een ‘gezonde’ manier om de realiteit te ontvluchten. Maar de vraag is of het ontvluchten van de realiteit ooit gezond is. Op een gegeven moment kom je op een punt dat je de realiteit toch echt onder ogen moet zien. Daag jezelf uit om in het echte leven levels omhoog te gaan in plaats van met het spelen van videogames.

3. Neem verantwoordelijkheid

Wanneer je je standaarden in het leven hoog zet, zul je dingen bereiken die je van tevoren nooit had durven dromen. En om dit te bereiken, zul je moeten stoppen met het slachtoffer te spelen en de wereld om je heen de schuld te geven van alles wat niet lukt. Neem je verantwoordelijkheid.

4. Omring jezelf met goede vrienden

Je bent een weerspiegeling van de mensen om je heen. Zorg dus dat je je met mensen omringt bij wie jij je goed voelt, die er altijd voor je zullen zijn en met wie je de mooiste tijden beleeft. Omring jezelf met mensen die je inspireren, motiveren en het beste uit jezelf laten halen.

5. Ben volledig toegewijd aan één persoon

Heb je de liefde van je leven gevonden? Ga er dan voor. Onderzoek heeft bewezen dat een toegewijde relatie de kans op ziekte vermindert, meer tevredenheid in het leven genereert, je gelukkiger maakt en je levensduur verlengt. Weet je het zeker, vraag haar dan ten huwelijk. Lees ook wat de beste leeftijd is om te trouwen. Het huwelijk is niet altijd even gemakkelijk, maar waarom gaan voor de gemakkelijke weg? Mannen hebben uitdaging en verantwoordelijkheid nodig in het leven.

Choose your love, love your choice – Thomas Monson

6. Blijf leren

Natuurlijk is een avondje op de bank kijken naar een entertainment programma af en toe het lekkerste wat er is. Lekker lachen en verder nergens aan denken. Maar het is ook belangrijk om te blijven leren. Als jongen zit je op school en leer je van alles, als man moet je dit blijven doen. Vele succesvolle mensen, danken dit succes aan de liefde die ze hebben voor leren. L

Leef het leven dat je wilt. Droom groots en doe er alles aan om dit te bereiken. Falen is niet erg, sta op en kom alleen maar sterker terug. Het is tijd om die ‘jongenstijd’ achter je te laten en te gaan denken als een man.