Waar ruziën koppels vaak over?

Het blijft toch erg vervelend altijd maar die ruzie met je partner. Het plezier van de relatie lijkt steeds verder weg te glijden maar waar komt dat nou door? Misschien hebben jullie toch niet zo’n gezonde relatie als je in eerste instantie dacht. Hieronder staan een aantal factoren op een rijtje die ervoor kunnen zorgen dat je veel ruzie hebt met je partner.

Ongeïnteresseerd zijn in elkaars leven

De eerste is misschien wel de meest voor de hand liggend. Als je een relatie hebt met iemand is het belangrijk dat je elkaar respecteert en interesse toont in elkaars leven. Het kan natuurlijk zijn dat jullie allebei je eigen hobby’s hebben en dat is helemaal prima. Maar het kan ook zo zijn dat jullie vaak ruzie krijgen omdat de één het altijd over de hobby heeft terwijl de ander daar helemaal geen interesse in heeft. Dit kan voor beide partijen natuurlijk erg vervelend zijn. Als het gat tussen jullie op interesse gebied er groot is, kan het zijn dat jullie misschien toch niet zo goed bij elkaar passen.

Toekomstplannen

Een ander belangrijk aspect in een gezonde relatie is het plannen van een toekomst samen. In de meeste relaties komt op een gegeven moment het punt dat je zeker weet dat je een toekomst met iemand ziet. Je gaat er met elkaar over in gesprek en er ontstaan discussies en soms zelfs ruzies. Jullie hoeven het niet over alles met elkaar eens te zijn maar bij het plannen van de toekomst is het wel handig om het op grote punten eens te zijn. Als het gesprek over de toekomst altijd uitloopt op een ruzie met je partner omdat jullie niet op één lijn zitten, dan kan dat een teken zijn dat jullie relatie niet klaar is voor de toekomst.

Vriendengroepen

De kans is groot dat jullie beiden al een vriendengroep hadden voor jullie elkaar leerden kennen. Of misschien heb je in de loop der jaren mensen om je heen verzameld. Je hebt zowel je partner als je vrienden hoog staan en je wilt dat ook graag zo houden, maar je merkt dat het lastig te combineren is. Je partner vindt misschien de vrienden niet leuk of ze heeft het gevoel dat je te veel tijd met ze doorbrengt.

Vriendschap relatie

Dit kan ook andersom zijn natuurlijk; dat je vindt dat je partner te veel tijd besteedt met vrienden of vriendinnen. Elke keer als jullie het gesprek aan willen gaan ontstaat er weer ruzie of een discussie. Dit kan een teken zijn dat het toch niet zo goed gaat in jullie relatie. Je zou het niet erg moeten vinden dat je partner ook met anderen om gaat en als jullie daar niet over kunnen praten kan het heel goed zijn dat het vertrouwen mist. Vertrouwen is een hele belangrijke factor in een goede relatie.

Eerlijkheid duurt het langst

Als je een relatie met iemand begint heb je elkaar meestal eerst een beetje leren kennen. Het kan zo zijn dat alles perfect lijkt en jullie helemaal het perfecte plaatje zijn, totdat er toch wat kleine verschillen beginnen door te schemeren. Deze kleine dingen lopen uit en worden grote dingen en voor je het weet hebben jullie weer ruzie. De één vindt dat de ander dingen achter houdt, de ander vindt weer dat de andere niet eerlijk is en zo door. Ook eerlijkheid en loyaliteit zijn belangrijke factoren in een gezonde relatie, als jullie fundatie veel wantrouwen kent houdt de relatie ook niet lang stand. En misschien is dat maar beter.

Onenigheid over wat jullie gaan doen

Het lijkt leuk om samen wat te gaan doen maar altijd als jullie iets moeten verzinnen lopen jullie vast. Altijd maar die discussies en ruzies over wat jullie gaan doen omdat de één dit graag wilt en de andere dat juist stom vindt. Zelfs gezellig Netflix kijken op de zondagavond gaat tegenwoordig niet zonder irritaties. Super vervelend, maar het kan ook een teken zijn dat jullie toch niet zo goed bij elkaar passen als jullie dachten. In een gezonde relatie maakt het vaak niet uit wat er gedaan wordt: de persoon met wie je het doet is belangrijker. Als een klein dingetje als dit al een grote olifant wordt, is het misschien toch tijd om nog eens over de relatie na te denken.

Ex-partners

Op het moment dat jullie samen hebben besloten een relatie te nemen, zijn vorige ex-relaties niet meer relevant. Merk je toch dat je partner, of jij zelf, alleen maar kan blijven praten over het verleden? Ook dan zit er misschien iets niet helemaal goed. Je start een nieuwe relatie als je daar klaar voor bent. Dat betekent dat er geen derde partij bij zit. Maak jij je toch zorgen over de ex van je partner? Dan is het toch verstandig om daar eens een goed gesprek over te voeren.

Ben je na het lezen van deze aspecten wat wijzer geworden? Het belangrijkste is dat je er met je partner over praat. De kans is groot dat jullie beiden aanvoelen dat hoe het nu gaat niet helemaal ideaal is. Heb je het idee dat je partner misschien ook onzeker is? Check dan nog even deze vijf signalen dat je partner onzeker is.