Sonia Eijken is vooral bekend van jeugdseries

Sonia Eijken werd geboren op 31 december 1999 te Delft en verkreeg landelijke bekendheid in 2014 met haar rol als Safa in de Nederlandse jeugdserie Brugklas. Ze speelde deze rol tot en met 2018 en was daarmee in vijf verschillende seizoenen te zien. In 2017 had Sonia opnieuw een terugkerende rol te pakken in een jeugdserie en  speelde ze de rol van Soraya in het eerste seizoen van de jeugdserie Zenith. In 2019 vertolkte ze de rol van Samah in de internetserie De Slet van 6VWO, die in samenwerking met de AVROTROS op YouTube te zien was.

 

Daarnaast had ze in datzelfde jaar de hoofdrol te pakken in de jeugdserie Remy en Juliyat, waarin ze de rol van Juliyat op zich nam. In 2020 was ze te zien als Ciara in het tweede seizoen van de jongerenserie H3L en speelde ze de hoofdrol in de serie Locked Out, die eveneens alleen op YouTube te zien is. Kortom, op een jonge leeftijd heeft deze dame al een aardig cv op weten te bouwen.

De carrière van Eijken zit in de lift

Vanaf 2022 wordt Sonia ook bij een breder publiek bekend als haar acteerrollen zich niet enkel meer beperken tot jeugdseries. Ze is dan bijvoorbeeld te zien als Youssra in de populaire serie Mocro Maffia, die uitsluitend op Videoland te bekijken is. Vervolgens is ze in 2023 wederom te zien op Videoland, namelijk als Zoë El Ghazi in de zevendelige serie Hockeyvaders.

Bovendien gaat het haar op Instagram ook voor de wind: de teller staat inmiddels op bijna 65.000 volgers, die een uniek kijkje krijgen in het leven van de ambitieuze actrice. Op dit moment woont ze nog in Amsterdam – waar ook verschillende Instagram-plaatjes zijn geschoten – waar ze dit jaar haar Bachelor Communicatiewetenschap hoopt te betalen aan de Universiteit van Amsterdam. Bovendien heeft ze eerder al laten doorschemeren interesse te hebben in een internationale doorbraak als actrice. Mocht je benieuwd zijn hoe het Sonia in de toekomst zal vergaan, kun je haar volgen op haar Instagram-account. Bekijk hieronder een aantal foto’s van Sonia Eijken:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sonia Eijken (@soniaeijken_)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sonia Eijken (@soniaeijken_)