Hoe krijg je een goede relatie?

We willen allemaal een goede relatie hebben, maar de meeste mensen hebben nooit echt geleerd wat dat eigenlijk betekent. Als je je dichter bij je partner wil voelen, omarm dan de onderstaande tips.

 

1. Jullie zijn niet dezelfde persoon en dat is helemaal prima

Natuurlijk zijn jullie niet dezelfde persoon, dat zou raar zijn. Wat we bedoelen is dat jullie het wel eens oneens zullen zijn met elkaar. En dat is helemaal prima. Het hoeft niet altijd allemaal rozengeur en maneschijn te zijn. Verschillende mensen hebben andere wensen, behoeften en manieren om zich uit te drukken. Dat maakt ze niet slecht of fout. Als ze echter iets doen waar jij je niet prettig bij voelt, communiceer dat dan.

2. Bied je partner dezelfde genade

Deze is eenvoudig. Als je bijvoorbeeld per ongeluk iets van je partner kapot hebt gemaakt of een foute opmerking hebt geplaatst, zij niet boos wordt en zegt dat het wel goed is, dan is het goed om zelf ook zo proberen te reageren.

3. Laat het verleden los

Wanneer je een probleem bespreekt, haal dan niet problemen van jaren geleden naar boven om een punt te maken. Als ze al zijn aangepakt toen het gebeurde, is het niet nodig om ze weer op te rakelen. Concentreer je in plaats daarvan op het probleem dat nu speelt.

beste relatie ooit

4. Wees bereid om jouw rol te accepteren.

Wanneer het mis gaat in een relatie is het zelden alleen door één persoon. Dus als je in staat bent om je eigen fouten toe te geven, zal dat de emoties doen afnemen en kan je rationeler nadenken in een conflict.

5. Beslis of je gelijk wil hebben of gelukkig wil zijn

Een kleine terugblik op onze eerste tip: mensen zijn niet allemaal hetzelfde, dus er zullen momenten zijn dat je het niet met elkaar eens bent. En als iemand anders vastzit aan zijn of haar standpunt of mening, zal het moeilijk zijn om ze van menig te laten veranderen. Soms is het gewoon het beste om het te laten gaan en verder te gaan.

6. Bedenk wat jouw opmerking voor invloed heeft op jullie band

Vraag jezelf af: “Als ik dit zeg, zal het ons dichter bij elkaar brengen, of zal het ons tegen elkaar opzetten?” Als je de beste relatie wenst, is het doel hier om in hetzelfde team te blijven.

hoe goede relatie hebben

7. Probeer hun perspectief te begrijpen

We willen vaak alleen onze kant van het verhaal laten zien omdat we begrepen willen worden. Maar zoals je kunt raden, als beide willen worden begrepen, maar geen van beide wil luisteren… tja, dat gaat niet werken. Dus probeer echt naar de ander te luisteren.

8. Leer dingen los te laten voor de beste relatie

Tenslotte moeten we soms gewoon leren dingen te laten gaan voor de beste relatie. Vraag jezelf af hoe ernstig het probleem is. Als het echt ernstig is, moet het natuurlijk op de juiste manier worden aangepakt. Anders laat het gaan er is geen noodzaak om iets te maken van niets en het uit de hand lopen laten lopen.

Vond je dit artikel nuttig? Bekijk dan ook eens de slechte ‘complimenten’ die je nooit moet geven.