Er zijn een aantal slechte complimenten die niet werken

Wanneer je aan complimenten denkt, moet het positief zijn. Toch bereik je (zonder dat je het door hebt) met sommige complimenten juist het tegenovergestelde. Dat willen we natuurlijk zo goed als mogelijk voorkomen. Deze drie ‘complimenten’ moet je een vrouw nooit geven.

1. Afsluiten met ‘voor een vrouw’

Je kent het wel. Ze doet iets en je staat er gewoon even van te kijken. Lang niet iedere vrouw weet bijvoorbeeld hoe ze een gaatje boort of hoe een schuurmachine werkt. Wanneer ze het toch voor elkaar krijgt, ben je waarschijnlijk geneigd om te zeggen: ‘wat ben jij daar goed in voor een vrouw‘. Luister nog eens even goed naar de zin en bedenk je hoe dit eigenlijk klinkt. Minder positief dan je bedoelt, hé? Laat dat laatste stukje gewoon weg en probeer mannen en vrouwen vergelijkingen gewoon weg te laten uit complimenten. Ze wordt echt veel gelukkiger als je gewoon zegt dat ze er super goed in is.

welke complimenten werken niet

2. Vergelijken met je ex

Je bedoelt het waarschijnlijk alleen maar goed wanneer je je vriendin vertelt dat ze iets beter kan dan je ex. Toch is dit misschien niet het beste vergelijkingsmateriaal. Jouw partner hoort je namelijk liever helemaal niet praten over je ex. Dat is verleden tijd! Vergelijk dus nooit met je ex, ook al bedoel je het nog zo goed.

3. Uiterlijke aspecten die gevoelig liggen

Probeer op te passen met dit soort complimenten. Hoewel complimenten over uiterlijk natuurlijk super goed bedoeld zijn, kunnen ze toch wat minder fijn overkomen. Zeg bijvoorbeeld nooit ‘Wat zie je er goed uit! Ben je afgevallen?’ Een vrouw zal niet horen dat ze er goed uitziet, maar dat ze er eerder eigenlijk niet goed (of zelfs dik) uitzag. Dit zijn gevoelige onderwerpen en kun je beter vermijden. Zeg dus gewoon dat ze er goed uitziet! Zo maak je haar gelukkig.

Nu je weet wat je vooral niet moet doen, vertellen we je uiteraard ook even wat je wel moet doen. De volgende complimenten maken een vrouw dolgelukkig. Ga dus voor die om je meisje helemaal de hemel in te prijzen.