10. Jeep Grand Cherokee (244.595 stuks)

Op de tiende plaats vinden we de Jeep Grand Cherokee. Deze middelgrote SUV heeft aanvankelijk te maken gehad met dalende verkoopcijfers, maar wist in de tweede helft van het jaar sterk te presteren met een stijging van 10 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

jeep Grand Cherokee
Jeep Grand Cherokee

9. Nissan Rogue (271.458 stuks)

Op nummer negen staat de Nissan Rogue. De verkoop van deze auto maakte een enorme sprong en steeg met maar liefst 46 procent vergeleken met vorig jaar. Het kleinere model, de Rogue Sport subcompact crossover, is stopgezet en wordt niet langer meegenomen in de verkooprapporten.

Nissan Rogue
Nissan Rogue

8. Toyota Camry (290.649 stuks)

De Toyota Camry behoudt zijn positie als bestverkopende niet-SUV in het land op nummer acht. Ondanks dat de verkoopcijfers met 2 procent zijn afgenomen vergeleken met vorig jaar, heeft hij zelfs de Nissan Rogue weten te passeren.

toyota camry
Toyota Camry

7. GMC Sierra (295.737 stuks)

Op de zevende plaats vinden we de GMC Sierra. Technisch gezien gelijk aan de Chevy Silverado – die je op een betere plek in deze lijst zal tegenkomen – hebben zowel deze full-size pickup als zijn zware tegenhanger een goed jaar gehad en zijn ze samen met 22 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar.

GMC Sierra
GMC Sierra

6. Honda CR-V (361.457 stuks)

De Honda CR-V staat op de zesde plaats met 361.457 verkochte wagens. Na beperkte leveringen in 2022, waardoor er aanzienlijke vertragingen waren in de levering van de CR-V, steeg de verkoop in 2023 met maar liefst 52 procent. Hij blijft echter nog steeds achter bij de Toyota RAV4.

Honda CRV
Honda CR-V

5. Tesla Model Y (385.900 stuks)

Verrassend genoeg staat de Tesla Model Y op nummer vijf met naar schatting 385.900 verkochte eenheden. Dit elektrische model heeft het afgelopen jaar uitstekend gepresteerd en staat alleen achter de RAV4 en drie grote full-size pickups in termen van verkoopaantallen.

Tesla model y
Foto: Tesla

4. Toyota RAV4 (434.943 stuks)

De Toyota RAV4 behoudt zijn positie als bestverkopende SUV in Amerika en staat op nummer vier in onze lijst. Met een groei van 9 procent ten opzichte van het vorige jaar, heeft de RAV4 een sterke prestatie geleverd.

Toyota RAV4
Toyota RAV4

3. Ram Pickup (444.926 stuks)

De Ram Pickup bevindt zich op de derde plaats met 444.926 verkochte wagens. Hoewel de verkoopcijfers met 5 procent zijn gedaald, zal de introductie van een vernieuwd model in 2025 naar verwachting voor een opleving zorgen.

Ram Pickup
Ram Pickup

2. Chevy Silverado (543.319 stuks)

Op nummer twee vinden we de Chevy Silverado met 543.319 verkochte eenheden. Zowel het lichte model 1500 als het zware assortiment dragen bij aan deze indrukwekkende verkoopaantallen. Deze pick-up is op elk terrein thuis. Op de snelweg met zijn zelfrijdende handsfree drive systeem, maar ook in de bergen en heuvels waar hij gemakkelijk elk obstakel overwint. Deze pick-up is ook ideaal voor het trekken van trailers met zijn intelligente hulpsystemen.

Chevy Silverado
Chevy Silverado

1. Ford F-Series (750.789 stuks)

Tenslotte staat de Ford F-Series stevig bovenaan onze lijst met maar liefst 750.789 verkochte eenheden. Met een groei van 15 procent ten opzichte van het voorgaande jaar is deze bekende pickup van Ford onbetwistbaar de bestverkopende auto van 2023. Deze indrukwekkende pick-up combineert stijl en slimme technologie. Met een ingebouwde stekkerdoos zit je nooit zonder stroom en maakt deze auto ideaal voor de vakman. Met deze SUV kom je ook nooit vast te zitten met Fords slimme powerboost systeem.

Ford F-Series
Ford F-Series

En dat was de lijst van de top tien bestverkochte auto’s van 2023. Het weergeeft wellicht niet het beeld van de Nederlandse wegen, maar wereldwijd waren deze auto’s booming.