Het geven van complimenten is dus eigenlijk superbelangrijk. Tegenwoordig worden we er steeds minder goed in. Dat komt doordat het belangrijk is dat je de andere persoon goed moet kennen en goed moet aanvoelen om een goed compliment te kunnen geven.

Complimenten waar je een vrouw dolgelukkig mee maakt

Je weet nu dat het belangrijk is dat je jouw partner complimenten moet blijven geven. Zo zal ze zichzelf meer gaan waarderen en uiteindelijk beter in haar vel komen te zitten. Dat wil je toch voor haar? Natuurlijk kun je af en toe zeggen dat haar haar mooi zit of dat ze een mooie jurk aan heeft. Daar zal ze ook heel blij mee zijn! Toch zijn er een aantal complimenten voor een vrouw waar je vriendin écht heel gelukkig van wordt. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

1. Je bent een fantastische moeder

Voor de heren onder ons met kinderen is dit een echte topper om tegen je partner te zeggen. Laten we eerlijk zijn: veel vrouwen doen ontzettend veel voor de kids en dat doen ze nou eenmaal supergoed. Toch kan het soms voelen alsof ze tekortschiet. Benoem daarom regelmatig dat ze het fantastisch doet als moeder, want dat is precies wat ze af en toe gewoon even moet horen.

complimenten geven aan vrouw

2. Je best doen is meer dan genoeg

Vrouwen kunnen toch vaak het gevoel hebben dat ze falen. Ze moeten veel ballen hoog houden en dat kost nou eenmaal energie. Soms is de energie op en dat betekent dat ze af en toe steekjes moet laten vallen. Althans, zo voelt dat. Vertel haar dat het al meer dan genoeg (en geweldig!) is dat ze zo goed haar best doet en dat je daar blij mee bent. Dat niet altijd alles lukt, is helemaal niet erg.

3. Je maakt me aan het lachen

Het doet een vrouw goed als je haar vertelt dat ze je aan het lachen kan maken en dat je vrolijk van haar wordt. Humor is namelijk ontzettend belangrijk en het zal haar een goed gevoel geven dat ze jouw humor heeft en je dus aan het lachen kunt maken.

4. Ik vind je leuk

Dit klinkt misschien een beetje gek, omdat je eerder aan ‘ik hou van je’ zou denken in een relatie. Toch zeg je dat al best wel vaak tegen haar. Bijvoorbeeld als je de deur uit rent naar de auto om naar je werk te gaan. Het heeft haast niet meer de waarde die het zou moeten hebben. Ik vind je leuk heeft die waarde nog wel en kun je dus best wat vaker zeggen!

5. Je geeft niet op

Als jouw vriendin veel heeft meegemaakt en heeft moeten vechten voor waar ze nu staat, is dit een mooi compliment om haar te geven. Het leven kan soms zo vervelend zijn, waardoor je haast zou willen opgeven. Het vergt veel kracht om dan toch door te gaan en niet op te geven. Het doet een vrouw dan ook goed om daar aan herinnerd te worden.

complimenten voor vrouw

6. Je hebt me veel geleerd

Je bent het nou eenmaal soms niet met elkaar eens en dat is echt heel logisch. Een discussie op z’n tijd is helemaal niet gek en eigenlijk het moment dat je ook van elkaar kunt leren. Het doet een vrouw goed als je na een gesprek ook uitspreekt dat je veel van haar leert in dit soort gesprekken.

7. Jij bent mijn favoriete persoon

Dit is een erg romantische manier om te zeggen dat ze van jou is (zonder bezitterig te klinken) en zal ze erg waarderen! Het is een erg uniek compliment dat zeker zal blijven hangen in haar hoofd.

8. Je bent echt een badass

Wanneer een vrouw een beetje buiten haar comfortzone gaat en iets aangrijpt om te doen wat ze niet zo snel zou doen, is dit een perfect complimentje om haar te geven. Het maakt haar zelfverzekerder, waardoor ze zich beter zal voelen in de keuzes die ze maakt.

9. Ik hou van jouw levensstijl

Het is fijn als jullie beiden dezelfde manier van leven hebben. Het is dan ook geen slecht idee om haar af en toe te vertellen hoe blij je bent dat jullie op dezelfde manier in het leven staan. Hiermee neem je misschien wel eventuele twijfels weg.

10. Dankjewel

Oké, misschien niet helemaal een compliment en dus een beetje valsspelen. Toch kan het heel fijn zijn om om een keer in de zoveel tijd eens dankjewel te horen voor wat je doet. Vrouwen staan erom bekend dat ze veel oppakken en veel doen. Bedank haar daar gewoon eens voor!

Je weet nu precies welke complimenten voor een vrouw goed werken om haar helemaal gelukkig te maken. Lees dan de kleine romantische gebaren waarmee je haar inpakt.