Is mijn partner onzeker?

Onzekerheid is helemaal niet erg en iedereen heeft hier wel eens mee te maken. Maar als je een onzekere partner hebt, dan kunnen deze onzekerheden belemmeren hoe gelukkig de relatie zou kunnen zijn. De volgende signalen wijzen op een héél onzekere partner.

1. Ze zoeken constant goedkeuring

Natuurlijk vinden we de mening van andere mensen waardevol. Onbewust zijn we allemaal benieuwd naar wat anderen van ons vinden hopen we goedkeuring te ontvangen. Maar mensen die onzeker zijn hebben de ongezonde sterke drang om externe goedkeuring van andere mensen te krijgen. Ze fixeren waarde op de manier waarop ze worden behandeld en hebben constant het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn.

2. Ze trekken andere zowel bewust en onbewust naar beneden

Als je het idee hebt dat deze persoon elke kans grijpt om je te kleineren, dan zijn ze zelf waarschijnlijk ontzettend onzeker. Ze zullen opmerkingen maken over je uiterlijk, over de dingen die je bereikt en de acties die je doet. Ze zullen al deze dingen over jou zeggen om zichzelf beter te voelen. Het is namelijk erg makkelijk om iemand anders die dichtbij je staat mee te trekken in jou onzekerheid. Ze willen dat jij je net zo voelt als hen, maar laat je hier absoluut niet door beïnvloeden.

onzekere partner

3. Ze kunnen geen grenzen stellen

Onzekere partner hebben er veel moeite mee om aan te geven welke dingen ze wel en niet leuk vinden. Ze proberen ten alle tijden hun partner gelukkig en tevreden te houden, maar uiteindelijk gaat dit ten koste van hun eigen geluk. Ze raken hierdoor erg uitgeput en de relatie wordt hierdoor uiteindelijk ook erg ongezond. Het maakt dan niet uit hoe leuk of lief je partner ook is. Voor een gezonde relatie heb je dan ook grenzen nodig.

4. Ze hebben moeite met het accepteren van je grenzen

Ze hebben zelf geen grenzen, maar zullen jouw grenzen ook niet op prijs stellen. Ze vinden het moeilijk om de grenzen te zien voor wat ze werkelijk zijn. Ze ervaren deze grenzen als afwijzing of als belediging door hun ongezonde onzekerheden en lage zelfbeeld. Doordat je ze aanspreekt op je grenzen voelen ze zich snel erg beledigd of beschaamd.

onzekere vriendin vriend

5. Ze kunnen erg manipulatief zijn

Bijna niemand is zo direct dat ze op de man af vragen wat ze willen, al helemaal niet als ze ook nog moeite en problemen hebben met hun eigenwaarde. Onzekere partner zoeken vaak een toevlucht tot manipulatie om hun doel te bereiken wanneer ze dat zelf willen. Ze hebben constant het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn en dat ze de dingen die ze willen niet waard zijn. Ze missen het lef om te vragen naar wat ze willen en zullen hierdoor een vorm van manipulatie toepassen. De kans is vrij groot dat ze dit eigenlijk niet zo bedoelen, maar toch zullen ze toch manipulatie op je uitoefenen pas hier dus zeker voor op.

Het kan soms ook zijn dat het aan jou ligt in de relatie. Ben je nou benieuwd wat je fout doen? Deze fouten in een relatie maak je zonder dat je ze doorhebt.