Urban explorers vinden talloze supercars

Het klinkt als een wilde jongensdroom om in een totaal verlaten en ogenschijnlijk afgedankte garage talloze dure wagens aan te treffen. Voor velen zal dat bij dromen blijven, maar voor een aantal Britse jongeren werd die droom werkelijkheid. Ze ontdekten een verlaten kantoorgebouw met bijbehorende ondergrondse garage. Die garage bleek helemaal niet zo leeg te zijn als ze dachten. Eenmaal binnen gekomen zagen ze tal van oude klassieke wagen, sportwagens en supercars staan.

 

Verlaten garage, vol ‘vergeten’ sportwagens

Natuurlijk gunnen we iedereen zijn eigen hobby. Zo kan het best interessant zijn om postzegels of sigarenbandjes te verzamelen, maar echt spannend is het natuurlijk niet. Een tweetal Britse vrienden dachten dat ook en vonden het wel leuk om de stad Londen te verkennen, op zoek naar oude, leegstaande gebouwen. Die zijn er genoeg, dus moet er vast iets leuks te vinden zijn. Klopt helemaal!

Ben en Eran, de twee Engelse jongens, ontdekten een leegstaand kantoorgebouw wat ooit van de firma Bristol was geweest. Het merk was ooit beroemd om zijn Britse sportwagens, maar nu resteert enkel de historie. Na een faillissement hield het op en dus kwam ook het kantoorgebouw leeg te staan.

Jongeren ontdekken fortuin aan auto's verlaten garage

Bentley Continental Flying Spur

De oude garage van het automerk was waarschijnlijk aan de aandacht van de curatoren ontsnapt en bleek een interessante locatie voor de urban explorers. Dat wil niet zeggen dat het eenvoudig was om toegang te krijgen. De aanhouder wint echter en dus was de verrassing groot toen bleek dat de garage alles behalve leef stond. Talloze sportwagens gaapten de twee ontdekkers aan van onder een dikke stoflaag. Ga maar na: een zeldzame Bristol Bullet, een Bentley Continental Flying Spur en een bijzonder oude Beardmore-taxi uit 1957. Kortom, de droom van elke autoliefhebber lag hier voor het grijpen.

Een klein fortuin

De vondst bleek een aardig fortuin waard te zijn. Zo werd de Bristol Bullet uit 2016 op zo’n 250.000 euro geschat, net als de Bristol 409 Bullet Speedster uit 1964. De zeldzaamheid van dergelijke wagens maakt dat het voor verzamelaars interessant is. Nog leuker was overigens de verklaring van de eigenaren van de failliete onderneming: de wagens zouden niet waardevol zijn en werden omschreven als ‘rotzooi’.