Ferrari

Om de zoveel tijd komt er een pareltje boven water of onder het stof vandaan wat classic cars betreft. Deze keer is dat niet anders. In Japan is namelijk een Ferrari 365 GTB/4 opgedoken. Onder de meeste van ons ook wel bekend als de Ferrari ‘Daytona’. Een supercar die zeer geliefd is bij verzamelaars en zeker als we het over dit exemplaar hebben. Deze specifieke vondst is 40 jaar oud, maar dat is slechts een klein detail van het complete verhaal rondom deze auto. Deze Japanse schuurvondst is misschien wel de meest unieke in zijn soort.

Ferrari Daytona MAN-MAN 14

Raceversie op de openbare weg

Het zit zo: Ferrari heeft in de jaren ’70 maar liefst 1200 Daytona’s geproduceerd. Van dit model werden slechts vijf auto’s gevormd uit lichtgewicht aluminium, met als doel deze Daytona’s enkel voor de racerij te gebruiken. Wat deze specifieke vondst zo bijzonder maakt, is het feit dat deze Daytona één van die vijf racewagens is. Echter, om het allemaal nog mooier te maken: Ferrari fabriceerde deze ‘race’ Daytona dusdanig dat de auto geschikt was voor de openbare weg. Het gevolg van dit alles? Juist, een Daytona waar er echt maar eentje van is.

Volledig in originele staat

Alles aan deze auto klopt. De originele, matchende chassisnummers, het originele reservewiel en het door Ferrari meegeleverde interieur. De auto is volledig in originele staat. De eigenaar, Makoto Takai, heeft de auto bewust al die jaren in de schuur laten staan zonder hem te verkopen. Dat is nu wel anders, dit jaar zal de auto geveild worden zonder reserveprijs. Wij zijn heel benieuwd naar de opbrengst van dit pareltje, want dat het een heel gewild collectors item is, dat moge duidelijk zijn. Bekijk hieronder de foto’s van deze vondst en oordeel zelf.

Ferrari Daytona MAN-MAN 9 Ferrari Daytona MAN-MAN Ferrari Daytona MAN-MAN 5 Ferrari Daytona MAN-MAN 2 Ferrari Daytona MAN-MAN 3 Ferrari Daytona MAN-MAN 7 Ferrari Daytona MAN-MAN 11 Ferrari Daytona MAN-MAN 8 Ferrari Daytona MAN-MAN 6 Ferrari Daytona MAN-MAN 4 Ferrari Daytona MAN-MAN 10