Mercedes

De klassieke Mercedes SL’s zijn niet de minste modellen. Het gaat namelijk om een Mercedes-Benz 300 SL Gullwing uit het jaar 1955 en om een 1957 Mercedes-Benz 300 SL Roadster. Beide zijn zeldzaam en zeer gewild. De auto’s zullen geveild worden door Gooding & Company. Aangezien beide auto’s zeldzaam zijn, wordt verwacht dat de veilingprijs hoog zal eindigen.

Wat de Gullwing en de Roadster zo uniek maakt, is dat ze beide volledig in nieuwstaat zijn. Ze zijn nooit gerestaureerd, maar zijn nog exact hetzelfde als het moment dat ze uit de fabriek kwamen rollen. Op een laag stof na dan.

Mercedes-Benz 300 SL Gullwing 1955

De Gullwing wordt gezien als de meest waardevolle. Deze wordt namelijk geschat op een waarde tussen de $1,000,000-$1,300,000. Bovendien heeft de auto vrij weinig kilometers op de teller: slechts een kleine 26.000 geeft. Wat deze bak ook bijzonder maakt, is de kleurencombinatie. Zo is de lak in een ‘British Racing Green’ kleur en het interieur is uitgevoerd met beige leer. Een combinatie die je niet vaak tegenkomt.

mercedes veiling man man 3

Mercedes-Benz 300 SL Roadster 1957

De Roadster is de ‘goedkopere’ van de twee. Zo wordt de waarde geschat tussen de $800,000-$1,000,000, wat eveneens een behoorlijk bedrag is. Ook deze variant is in top conditie. Uitgevoerd in een ‘Silver Blue Metallic’ lak gecombineerd met een grijs leren interieur is wat deze Roadster zo prachtig maakt. Een kleine 62.000 km op de teller. Bovendien komt deze bak met het originele Karl Baisch bagagepakket.

mercedes veiling man man 3

De klassiekers worden op 18 augustus geveild, dus mocht je interesse hebben én heb je een miljoen over? Dan maak je nog kans om de nieuwe eigenaar te worden van een van deze heerlijke wagens. Check ook deze 10 ultieme klassieke auto’s.