De Nederlandse Netflix-serie Undercover

Undercover werd geprezen als de eerste Nederlandse top serie op Netflix. Op de streaming dienst wordt hij getoond als een ‘Netflix Original‘, echter vinden wij niet dat de serie de naam écht verdient. Netflix heeft namelijk alleen de rechten van de serie gekocht, terwijl het eigenlijk een productie is van De Mensen, Dutch Filmworks en VRT; een Belgisch-Nederlandse serie dus. Hoewel er nog een tweede seizoen online dient te komen, is aangekondigd dat Undercover seizoen 3 ook in de toekomst zal verschijnen.

De verhaallijn van Undercover seizoen 1

In Undercover schittert de Brabantse Frank Lammers als Ferry Bouman, een Eindhovense drugscrimineel. Vanuit zijn huisje op de camping in Limburg voert hij stiekem zijn lugubere drugspraktijken uit als een van de grootste producten van xtc. Zijn zorgeloze leventje op de familiecamping wordt verstoord wanneer er plotseling twee nieuwe bewoners arriveren, Bob (gespeeld door Tom Waes) en Kim (gespeeld door Anna Drijver). Zij zijn echter twee undercover agenten die Ferry moeten ontmaskeren.

undercover seizoen 3

(Spoiler Alert). Aan het eind van seizoen 1 is het de agenten dan toch eindelijk gelukt. Ferry zit achter slot en grendel. Het heeft er alleen alle schijn van dat Bob en Kim niet meer hun eigen levens zomaar veilig kunnen oppakken. Ferry heeft namelijk hun echte identiteit ontdekt en is uit op wraak. Hoewel hij zelf vastzit, heeft hij hoogstwaarschijnlijk genoeg mensen die voor hem door het vuur gaan.

Wanneer komt Undercover seizoen 2 op Netflix?

Wat heeft Undercover seizoen 2 dan voor ons in petto? We werden aangenaam verrast door de verhaallijn van het tweede seizoen. Tom Waes onthulde via Instagram dat de opnames van seizoen 2 gestart zijn, op 2 april 2019 om precies te zijn. In dit seizoen maken we een sprong in de tijd van ongeveer twaalf maanden. Kim heeft een nieuwe baan bij een mensenrechtenorganisatie en Bob is nog steeds actief als rechercheur. Bob kan aan zijn volgende klus beginnen. De politie is namelijk illegale wapenhandel tussen Syrië en België op het spoor gekomen. Hoe zal dit nieuwe avontuur in hand gaan met de jacht van Ferry op de (oud) undercover-agenten? De tijd zal het leren. Het tweede seizoen van de Nederlandse serie wordt dit jaar nog verwacht.

Actrice verklapt dat Undercover seizoen 3 een feit is 

Donderdagavond 30 januari 2020 praatte Elise Schaap haar mond voorbij toen ze bij Jinek op bezoek was. Toen ze de vraag kreeg of er een derde seizoen van Undercover zou komen, mocht ze eigenlijk nog geen antwoord geven. Maar een knik van de actrice verklapte genoeg: Undercover seizoen 3 is een feit!

Niet alleen door het publiek werd de serie goed ontvangen, ook critici waren lovend. Zo krijgt de serie een 7.9 op IMDb.