Vakantie in Portugal

Het wordt geen trip die bedoeld is om lekker te luieren, je moet wel willen bewegen en eropuit willen gaan. Deze vakantie in Portugal neemt je mee op reis door heel het land, met cultuur snuiven en mooie plekken bezichtigen als hoofddoel.

Dag 1 & 2: De Algarve

Een goed begin is het halve werk, dit is dé must see hotspot voor de liefhebbers. De geweldige grotten en stranden die altijd alleen te zien zijn op ansichtkaarten, liggen hier echt. Ze lijken bijna te mooi om waard te zijn, maar je kunt ze toch echt bezoeken. Een vakantie in Portugal gaat vaak samen met aan het strand liggen en dit is de beste tijd, tijdens de zeven dagen, om daar van te profiteren.

Vakantie in Portugal
Benagil Cave

Ga er vroeg heen, anders zijn er mogelijk teveel toeristen. Aan de kust bij Faro, de derde grote stad van het warme land, vind je genoeg plekjes waar je relatief rustig kun genieten van de omgeving en het zonnetje. Je kunt hier twee dagen voor uittrekken, want je mag om te beginnen nog een beetje relaxen. Een paar aanraders zijn: de Benagil Cave, Praia da Marinha en het strand bij Gale.

Vakantie in Portugal
Praia da Marinha

Dag 3 & 4: Lissabon en Sintra

Na een reis met het openbaar vervoer, kom je aan in de levendige hoofdstad Lissabon. De schilderachtige wijken en de beroemde architectuur maakt het een perfecte stad om doorheen te slenteren en te flaneren in je nieuwe zomeroutfit of zonnebril die je speciaal voor deze vakantie in Portugal hebt gekocht. Bij het bier museum, oftewel Musea De Cerveja, kun je na een lange dag lopen een verfrissend biertje halen en even bijkomen. Het grote gele gebouw, gelegen aan het meest bruisende horeca plein in Lissabon, is niet te missen en razend populair bij bierfans.

Vakantie in Portugal
Lissabon

Sintra verdient ook een hele dag, want daar zijn talloze historische gebouwen die het kijken waard zijn. Met felle kleuren en mooie liggingen zijn deze kastelen en paleizen niet te missen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Pena Palace, het grote gebouw met veel kleuren.

Vakantie in Portugal
Pena Palace

Het is een eind lopen om helemaal bovenaan te komen, maar je moet er ook wat voor over hebben. De botsing in kleuren en mooie uitzicht belonen jouw harde werk, zo heb je ook meteen weer een mooie foto voor Instagram!

Pena Palace

Dag 5: Aveiro

Dit plaatsje dat je moet bezoeken onderweg naar Porto, staat bekend als ‘Het Venetië van Portugal’, dus zo pik je ook de charme van een andere bekende vakantiestad mee. Vooral in de avond voelt Aveiro als een reis door de tijd en een scène uit een film. De verschillende kleuren huizen op een rij zorgen voor een mooie achtergrond en je hebt na het reizen wel een bootreisje verdiend.

Aveiro

Dag 6 & 7: Porto

Als kers op de taart, sluit je de vakantie in Portugal af in de grootste, noordelijke stad. Porto staat net als veel steden in het land bekend om haar mooie architectuur en historische gebouwen, maar net zo erg om hun culinaire kwaliteiten. Probeer eens hun eigen take op de Franse croissant, of proef eens een echte Porto wijn – je kunt ze natuurlijk ook combineren!

Roadtrip Portugal
Porto