Vertaalfout in Undercover seizoen 2 op Netflix

Bij het vertalen van Undercover seizoen 2 is er een foutje ingeslopen. Een van de vertalers van de serie (die de serie van Nederlands naar Engels vertaalt) is iets te letterlijk gaan luisteren naar wat Roos in de serie zei. Terwijl we in Nederland horen: “Ik ben Roos, trouwens. Wat was uw naam?” lijkt het in de Engelse vertaling dat Roos voortaan ‘Roos Trouwens’ heet.

Actrice Anna Drijver, de vrouw die Roos speelt, plaatste het fragment op Instagram:

View this post on Instagram

Roos Trouwens is back trouwens!

A post shared by Anna Drijver (@annadrijver) on

Niet de eerste keer dat er een vertaalfout wordt gemaakt

Trouwens, het is niet de eerste keer dat er bij een Netflix-serie of film een fout wordt gemaakt bij het vertalen van de beelden. Niet gek, want de meeste vertalers van Netflix werken op oproepbasis vanuit thuis. Dan is de kans dat er iets onopgemerkt blijft groter dan dat het nog langs een aantal afdelingen gaat. En zeg eerlijk: soms is het sowieso best lastig om het accent in de serie goed te verstaan.

Vaak worden fouten er nog vóór publicatie of net daarna uitgehaald door andere vertalers, maar deze heeft elke vertaler dus over het hoofd gezien. De vertalers moeten trouwens eerst een behoorlijk pittige toets doen en trainingen volgen, voordat ze aan de slag kunnen bij Netflix als vertaler.

undercover seizoen 2

Undercover seizoen 2 is ontzettend succesvol

De hype rondom de succesvolle serie is meer dan terecht (vinden wij). Niet alleen scoort de serie een IMDb-score van een 7.9, ook waren ze met seizoen 1 vorig jaar de koploper in de lijst van favoriete series op Netflix. Voorlopig staan ons nog veel afleveringen van de serie te wachten. En je kan je Undercover-avond nu gelukkig ook al wat eerder starten, want Netflix heeft het tijdstip van publicatie vervroegd, omdat de aflevering op de Belgische tv zender ook al eerder wordt uitgezonden.

Ben je trouwens benieuwd hoe je de serie zonder Netflix-abonnement kan kijken? We hebben je uitgezocht hoe je het tweede seizoen Undercover zonder Netflix-account kan kijken.