Unbroken is inspirerend en ongelofelijk

In sommige films heeft de hoofdpersoon zo’n veelbewogen leven dat het haast te onrealistisch voelt. De verrassing is dan ook groot als je er vervolgens achterkomt dat de films op waarheid is gebaseerd. Unbroken is hier een goed voorbeeld van. De film gaat over Louis Zamperini. Van de Olympische Spelen tot een Japans gevangeniskamp: zijn inspirerende leven wordt gekenmerkt door hoge pieken en diepe dalen.

Angelina Jolie als regisseuse

Angelina Jolie regisseerde Unbroken in 2014. Samen met First They Killed My Father getuigt de film van haar krachtige productietalent. Jack O’Connell speelt de rol van Louis Zamperini. De acteur was onder andere te zien in de Netflix westernserie Godless. Voor zijn rol in Unbroken werd hij genomineerd voor vele prestigieuze filmprijzen en won hij hier ook een aantal van. Dat zijn acteertalent en de rol in de film wordt beloond is terecht. Met het plot van de film kreeg hij namelijk veel voorgeschoteld. Het levenspad van Louis is namelijk tragisch en ongelofelijk meeslepend.

Unbroken

Van de hardloopbaan naar een vlot in Unbroken 

Louis werkt hard aan zijn Olympische carrière en breekt zelfs records tijdens de Olympische Spelen van 1936. Een glansrijke toekomst lijkt de jongen toe te lachen, maar niets is minder waar. Wanneer het vliegtuig waar hij in zit neerstort in de oceaan, is hij gedwongen om maar liefst 47 dagen op een vlot in de oceaan te overleven. Vervolgens wordt hij in een Japans gevangeniskamp opgesloten. De rollercoaster maakt van Unbroken een film die je nog lang bijblijft. Niet opgeven en altijd hoop houden lijkt de boodschap van de film, die op IMDb een goede score van een 7.2 heeft.

Waargebeurde Netflix film

Unbroken is niet het enige waargebeurde verhaal dat op Netflix te vinden is. Ook de vette oorlogsfilm 12 Strong is de moeite waard. In die film, met Chris Hemsworth in de hoofdrol, moet een groep soldaten vechten tegen een overmacht in Afghanistan. Benieuwd geworden naar Unbroken? Check dan de trailer hieronder en de hele film op Netflix.