Uithoudingsvermogen verbeteren door te trainen

Bij het uithoudingsvermogen verbeteren moet je denken aan hoelang jij een bepaalde uitvoering kunt doen op maximaal niveau. Om hier een verbetering in te krijgen zul je verschillende aspecten moeten aanspreken zodat je lichaam in een constante shock blijft en zo je uithoudingsvermogen een flinke boost krijgt.

Uithoudingsvermogen verbeteren: 5 simpele manieren om dit te trainen MAN MAN

Focus je meer op de houding

Je zult denken dat je meerdere herhalingen moet uitvoeren. Niet is minder waar. Focus je juist meer op de vorm en houding van de oefening om zo je uithoudingsvermogen te verbeteren. Als jij je in de sportschool bevindt, kan de juiste houding van een oefening je juist helpen met het doorkomen van de herhalingen. Je wordt dan als het ware gepushd door de juiste techniek. Bij het hardlopen is het zo dat je je moet focussen op het gecontroleerd rennen, waarbij je zo min mogelijk je armen zwaait.

Probeer een high intensive interval training

Een high intensive interval training is een korte en krachtige training waarbij je zeker leeg zult lopen. Met deze methode zal je naar zuurstof willen happen, en dat is maar goed ook. Want doordat je intensief aan het trainen of hardlopen bent, kan dit je uithoudingsvermogen maar liefst twee keer verbeteren ten opzichte van een langdurige hardloop sessie of trainingen met veel rust. Af en toe een HIIT training tussendoor is dus zeker een aanrader.

Uithoudingsvermogen verbeteren: 5 simpele manieren om dit te trainen MAN MAN

Neem eens meer rust

Uithoudingsvermogen verbeteren begint bij een goede rust tussen je trainingsdagen. Omdat je de spieren goed aanslaat met een workout of hardloopsessie, is het ook essentieel om voldoende rust te houden om de volgende traininge te kunnen knallen. Luisteren goed naar je lichaam en gebruik de rust als voordeel.

Verander je trainingsmethode

Als jij al een lange tijd aan een vaste trainingsroutine zit, is je lichaam gewend geraakt en zoekt het naar nieuwe prikkels. Verander dus je trainingsmethode met een nieuw trainingsschema of een nieuwe hardlooproutine met lekker veel sprintjes. Zo zul je zeker je uithoudingsvermogen verbeteren.

Uithoudingsvermogen verbeteren: 5 simpele manieren om dit te trainen MAN MAN

Voeg springoefeningen toe aan je workout

Explosieve springoefeningen, zoals springen op een box of touwtjesspringen, kunnen een groot aandeel hebben in het verbeteren van je uithoudingsvermogen. Het kost namelijk veel energie en kracht om deze oefeningen uit te voeren. Het zijn daarom dus efficiënte oefeningen om aan je workout toe te voegen.

Uithoudingsvermogen gaat in balans met een gevarieerd dieet, goede trainingen en cardio oefeningen om zo fit voor de zomer te worden.