1. Gevoel voor stijl

Dit is en blijft een belangrijk onderdeel van fysieke aantrekkingskracht. Dat wijst het onderzoek van Men’s Health uit. Zij namen een online enquête af onder meer dan 1.000 vrouwen tussen de 21 en 54 jaar. Hier kwam een gevoel voor stijl het hoogst uit de test. Logisch, want dit is vaak een eerste indruk die je achter laat bij een vrouw. Geen wonder dat een goede kledingstijl goed in de smaak valt bij de vrouwen dus.

wat vinden vrouwen aantrekkelijk

2. Knapheid

Dit is voor iedereen een persoonlijke voorkeur. Jammer, want dit valt haast niet te veranderen. Knapheid heeft vaak ook te maken met een verzorgde uitstraling, een mooie lach en stralende ogen. Toch vinden vrouwen het innerlijk veel belangrijker dan het uiterlijk.

3. Lengte

Dit is geen verrassing. Vrouwen houden nou eenmaal van een grote en lange man. De ongeschreven regel dat een man altijd langer moet zijn dan de vrouw is er zo’n beetje ingeslepen. Onzin, want wie zegt dat dat moet? Het gaat hierbij weer over de persoonlijke voorkeur. De meeste vrouwen gaven aan een lange man het meest aantrekkelijk te vinden.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat veel vrouwen een ideale lengte van een man in hun hoofd hebben.

4. Gespierde bouw

Naast een lange man, vinden vrouwen een grote en gespierde man ook erg aantrekkelijk. Maar liefst 13 procent van de vrouwen gaf aan dit de meest aantrekkelijke fysieke kenmerk te vinden van een man. Nog niet lid van de sportschool? Dan is dit een reden om er toch nog maar eens over na te denken.

vinden vrouwen gespierd belangrijk

5. Fitheid

Fitheid is een ruim begrip. Het gaat hier over een fysiek kenmerk, dan past fitheid toch niet echt in dat rijtje thuis? Jawel, een man die fit oogt, heeft vaak al twee streepjes voor op de rest. Een vrouw houdt er van als ze kan zien dat een man om zijn lichaam geeft en soms wel dagelijks naar de sportschool gaat. Maar liefst 12 procent van de vrouwen gaf aan dit de meest aantrekkelijke fysieke kenmerk te vinden die een man kan hebben. Hierbij hoeft een man niet gespierd te zijn, maar gaat het er vooral om dat een man een gezonde uitstraling in het geheel heeft. Denk aan een gezonde huid en een gezond gewicht.

Bekijk de kenmerken die je aantrekkelijk maken ongeacht je uiterlijk.