In 2012 bracht Rolex het type horloge genaamd Rolex Sky-Dweller op de markt. Het was het eerste nieuwe horloge in bijna twintig jaar. Het model was ook meteen technisch het meest complexe horloge dat Rolex ooit had uitgebracht. Zo heeft dit horloge voor het eerst een jaarlijkse kalenderfunctie en een zeer gecompliceerd mechanisme dat er rekening mee houdt dat maanden ook uit verschillende hoeveelheden dagen bestaan.

Vanwege deze moderne ontwikkeling kreeg het horloge toen hij net uit was veel aandacht. Door de afwerking van goud was het horloge echter te duur voor de ‘gewone mens’ en koos het merendeel van de consumenten dus voor een vergelijkbaar model van Patek Philippe. “Verdoemd door zijn eigen excellentie”, concludeert tweedehands Rolex horloge-expert Watchfinder & Co.

In 2017 bracht Rolex het model weer op de markt met dit keer een stalen afwerking in plaats van het originele gouden decor. Voor dit model was veel meer interesse vanwege de nieuwe, betaalbaardere prijs.

Rolex heeft echter ook ooit een soort tussenversie geproduceerd die bestaat uit een mix van staal en goud. De Rolex Sky-Dweller 326933 valt qua prijs net tussen de gouden en de stalen varianten.

Watchfinder & Co. doopte het horloge om tot beste horloge is dat je nu kan kopen als investering. Op horlogesites kun je deze versie vinden voor prijzen van rond de 15.000 euro.

Is het verstandig om een tweedehands Rolex aan te schaffen?

Hoewel het moeilijk in te schatten is wat de waardeontwikkeling van een bepaald horloge is, staan merken als Rolex en Patek Philippe bekend als zeer waardevast. Vaak worden de horloges na verloop van tijd zelfs nog meer waard dan ze eerst waren.

Voor het goud alleen hoef je een horloge niet te kopen. Vaak betalen kopers van de Rolex meer dan de goudprijs.

Wel goed om te onthouden: horloges vallen in de categorie ‘exotische beleggingen’, als je ze als investering koopt. Daarvoor geldt per definitie dat het rendement onzeker is en dat je er zeker geen geld in moet steken dat je bijvoorbeeld als spaarbuffer nodig hebt. Wil je de gok wagen voor een tweedehands Rolex? Check dan deze vier Rolex horloges met een goede ROI.