Een klassieke wijzerplaat, sportieve band, chronograaf of nato-strap laten zien hoe jij bent als persoon en wat je stijl is. Ongeacht het merk, de stijl of de prijs van het uurwerk, dient het een kwalitatief meesterwerk te zijn wat generaties mee kan gaan. Een goed horloge is namelijk de investering die iedere man moet maken. We laten de relatieve begrippen achter ons en kijken naar de maakwijze, kwaliteit en precisie. De Seiko Presage is de horloge collectie waarin jij wilt investeren:

SEIKO Presage - MAN MAN

Quartz of Mechanisch?

Veelal denkt men dat een mechanisch horloge per definitie beter is dan een quartz. Dit is alles behalve waar. Een quartz horloge wordt aangedreven door een batterij en bij een mechanisch horloge zorgt de drager zelf voor de benodigde energie. Dit zijn twee totaal verschillende werelden. Een mechanisch horloge is een complexer uurwerk. Hierin wordt het echte vakmanschap van het merk getoond. Bij een mechanisch horloge zet de beweging van de pols de rotor in beweging, waardoor de veer van het horloge wordt opgewonden. Een mini-universum aan metalen onderdelen die tot in het kleinste detail op elkaar zijn afgestemd en het uurwerk perfect laten functioneren.

6R15

Kwaliteit

De kwaliteit van een horloge wordt niet enkel bepaald door het feit of het een quartz of een mechanisch uurwerk is:

Nauwkeurigheid 

De nauwkeurigheid van een horloge wordt bepaald door het tikgetal van het kaliber (uurwerk binnenin het horloge). Dit is het aantal halve omwentelingen dat een balans maakt per uur. Hoe hoger het tikgetal (aantal halve omwentelingen), hoe nauwkeuriger het horloge is.

seiko maakwijze man man

Maakwijze

Puur vakmanschap. Het horlogemakers-vak is een kunst waarbij kwaliteit en innovatie gepaard gaan met puur vakmanschap. Extreem dunne onderdelen met een diameter van een mensenhaar worden met uiterste precisie op elkaar afgesteld. Hierdoor is het horloge nauwkeurig, schokvast en duurzaam.

Materiaalgebruik

Het materiaalgebruik, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het horloge zijn allesbepalend. Het maakt het horloge tot een waar investment-piece wat met trots gedragen kan worden. Een prachtige wijzerplaat die met rijke cijfers is versierd geeft het uurwerk de uitstraling die het verdiend en wordt beschermd door een Saffierglas. Een krokodillen-leren band geeft een stijlvolle uitstraling aan het horloge en zorgt dat deze comfortabel gedragen kan worden.
8_Band_Sluiting[1]

Het model; Seiko Presage

De modelkeuze is afhankelijk van je smaak en stijl. Ga op zoek naar een horloge wat je aanspreekt, maar kijk niet enkel naar de looks. Kijk ook naar de oorsprong van het merk en de maakwijze van het horloge. Naarmate het horloge langere tijd gedragen is en mogelijk doorgegeven wordt, krijgt het verhaal achter het horloge en het merk een grotere waarde. Vermijd trenditems en opvallende vormen, maar ga in plaats daarvan voor een tijdloos model, waarbij je na jaren dragen nog steeds verbaasd bent over de schoonheid van het uurwerk. De Seiko Presage Multi-hand Automaat heeft door de klassieke, sierlijke cijfers en luxe zilverkleurige wijzerplaat een stijlvolle uitstraling. Door het hoge tikgetal (28.800) per uur is het uurwerk bijzonder nauwkeurig. Daarnaast is het horloge voorzien van een datumweergave op de 6-uur positie en een subdial op 9-uur waar de energiereserve op af te lezen is. Een all-time klassieker.

SPB041J1 (5)

SPB041J1 (5)

Seiko Presage