Het maakt je ongelukkig

Deze soort van wedstrijd die je aan het spelen bent (tegen je ex vriendin), kun je onmogelijk winnen. Zelf wanneer je denkt dat je aan het winnen bent. Want als jij nog steeds bezig bent met haar te laten zien wat voor leuke dingen jij allemaal onderneemt, zegt dit maar één ding: Je zit nog steeds met haar in je hoofd.

Anderen ergeren aan je gedrag

Het is voor iedereen duidelijk wanneer jullie competitie van start is. Al jullie gemeenschappelijke vrienden kijken mee je snapchat story en weten hoe laat het is. Iedereen kan jullie volgen, het lijkt wel een voetbal wedstrijd, alleen dan op social media. Daarnaast maak je geen goeie indruk op een potentiële date, want jouw social media vindt ze irritant en tijdens het uitgaan ben je veel te druk (met social media) om nieuwe mensen te leren kennen. Je ex vriendin verpest, zelfs nu je single bent, je leven.

Het is tijdrovend en duur

Deze “wedstrijd” kost ook nog eens een flinke klap geld. Tja, daar had je waarschijnlijk geen rekening meer gehouden. Maar daten kost klauwen met geld en het bijhouden van je Instagram is ook veel tijdrovender dan je dacht. Je moet je eens goed afvragen wat het nou eigenlijk oplevert? De prijs van jaloezie is duur mijn vriend, dat geldt mentaal, fysiek en voor de portemonnee.

man man break up ex vriendin

De weg naar vooruitgang

Uit onderzoek blijkt dat een man, na een break-up, groeit op persoonlijk vlak. Waar bij een vrouw, direct tientallen mannen in de rij staan (want ja zo gaat dat), zullen wij mannen opnieuw aan de bak moeten. Om aantrekkelijker te worden gaan wij op zulke momenten aan onszelf werken. In andere woorden, focus liever op jezelf in plaats van op zoek te zijn naar vervanging.

De oplossing

Elke man komt op een tweesplitsing na een break-up, waarvan de ene weg doodlopend is en de ander naar de horizon rijdt. Wij hopen dat je voor die tweede weg kiest, door je op jezelf te focussen na een gebroken hart.

Wanneer je jouw focus verlegt van haar, naar jezelf toe, zul je steeds minder aan haar denken en meer bezig zijn met je eigen ontwikkeling. Rond je studie af, ga op reis, sporten of ga iets anders doen wat je altijd al heb willen doen, maar waar je nooit tijd voor had. Vraag jezelf af waar je wilt zijn over vijf jaar. Dit is het juiste moment om doelen te stellen voor jezelf, nu heb je alle tijd. Kijk naar periodes uit je leven waar je niet tevreden over bent en zorg dat je deze in de toekomst voorkomt.

Wanneer je de concurrentiestrijd niet aan bent gegaan en jouw ex vriendin je dus nog steeds respecteert, zal ze veel sneller interesse in je tonen. En dan is het aan jou, om te beslissen of haar aandacht is, wat jij op dat moment nodig hebt.

En vind je dan toch de ware? Zorg dan dat je deze dingen in ieder geval niet over je ex vertelt, want dat wilt ze absoluut niet horen.