Nu praten jullie over ‘vroeger’. Prima onderwerp waar je uren over kunt praten. Maar zonder dat je het doorhebt wring je jezelf in een emotioneel mijnenveld, waar geen veilige uitweg uit mogelijk is. Plots vraagt ze er naar: Je ex-vriendin. Jij wimpelt een beetje ongemakkelijk het antwoord weg en begint over wat anders te praten. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Ze vraagt door. Ze wil er eigenlijk helemaal niet over praten, maar toch wordt er een vragenvuur op je afgeschoten (ja zo zijn vrouwen). Als het aankomt op het onderwerp ‘ex-vriendin’ is het belangrijk te weten wat je wel en wat moet zeker NIET moet zeggen. MAN MAN helpt je een handje op weg:

1. Hoe geweldig ze wel niet was

Deze klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar je zou er versteld van staan hoeveel mannen nog niet over hun ‘ex’ heen zijn terwijl ze een nieuwe relatie hebben. Dus.. het de hemel inprijzen van je ex vriendin’s intelligentie, gevoel voor humor, kookkunsten of andere talenten gaat je niet verder helpen in een nieuwe relatie.

man man ex vriendin

2. Hoe gek ze was

Het kan ook andersom. Jij en je ex zijn op een iets minder leuke manier uit elkaar gegaan . Als dit nog vrij recent is snappen we dat je hier graag met iemand over praat. Beter lucht jij je hard een keer extra bij je beste buddy dan dat je je nieuwe relatie mee sleept in al deze ellende. Vraagt ze er toch na? Wees eerlijk, maar houdt het kort. Weinig details. Powerpoint presentatie style. Straks breng je haar op ideeën en heb je opnieuw een psycho girlfriend..

californation psycho girlfriend ex

3. Hoe goed ze in bed was

Gevaarlijk onderwerp. Wanneer dit ter sprake komt moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. Je nieuwe vriendin heeft echt geen behoefte aan de details over de speciale talenten die je ex-vriendin bezat. En nee, begin nooit een zin met ‘maar zij deed..’ Op dat moment heeft je nieuwe vlam groot gelijk om jou daar waar je ligt achter te laten. Jij wil het zelfvertrouwen van je vriendin toch niet beschadigen? Wees geen klootzak, hou de herinneringen voor jezelf.

wolf of wallstreet man man ex vriendin

4. Dat je ouders gek op haar waren

Een goede relatie opbouwen met je ‘schoonouders’ is belangrijk en gezond voor je relatie. Dat je ex dus goed met je ouders kon opschieten moet je maar als positief beschouwen. Alleen onthoudt: dit is verleden tijd. Het is niet erg dat je ouders je ex als ‘part of the familiy’ beschouwden, maar vermijdt dit punt in het bijzijn van je nieuwe vriendin. Het is een onnodige vergelijking wat enkel problemen met zich mee kan brengen.

man man ex vriendin 2

5. Dat jullie nog steeds contact hebben

Tenzij jullie tot het kleine percentage ‘exen’ horen die beter af zijn als vrienden, of wanneer jullie een huisdier of een kind delen is er niet heel veel reden waarom jullie nog contact zouden hebben. En al heb je nog contact, het is niet zo handig om dit je nieuwe vriendin te laten weten. Het komt namelijk over alsof er nog wat speelt, jullie elkaar toch nog wel interessant vinden, of erger. Ben je toch echt enkel vrienden met je ex, wees dan 100% transparant en eerlijk.

man man ex vriendin

6. Haar naam

Gewoon niet doen. Het is gewoon niet handig om de naam van je ex naar voren te brengen, waar dan ook. In bed, of tijdens een argument. Stop die naam diep weg in de vergetelheid voordat je per ongeluk Sarah roept terwijl je in het heetst van de strijd bent met ..

man man ex vriendin