Een tussenjas is dé heren jas voor de herfst

Terwijl je in de zomer enkel een overhemd nodig hebt en in de winter je dikste jas weer tevoorschijn haalt, biedt de herfst meer diversiteit en stijlmogelijkheden. Speciaal voor jullie selecteerden wij 5 modellen van een tussenjas, zodat jij ook de herfst stijlvol doorkomt.

Overcoat

Wellicht de meest klassieke jas van allemaal is de overcoat. Deze lange tussenjas heeft een tijdloos karakter en zorgt voor een verzorgde uitstraling. Daarom is het dan ook de perfecte keuze om een pak af te maken. Toch kan de jas ook prima worden gecombineerd met een meer informele look. Doordat de meeste overcoats maar een paar knopen hebben, is het gemakkelijk om te switchen tussen het dicht en open dragen van je jas waardoor je twee looks creëert met één jas.

overcoat tussenjas heren

Kies als tussenjas een dunne overcoat, bijvoorbeeld van katoen, in plaats van wol. Wanneer het wat kouder wordt kan je deze combineren met een (col)trui of sjaal, zonder dat je het té warm krijgt.

Bomberjacket

Nice to know: de bomberjack vindt zijn oorsprong in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw, toen Amerikaanse piloten dit jack vaak droegen. De oranje binnenkant kon indien ze waren neergestort aan de buitenkant worden gedragen, om zo aandacht te trekken. De warme vulling in de bomberjack beschermde niet alleen de piloten tegen de kou, maar maakt van deze jas ook een perfecte optie om de herfst goed door te komen.

Bomber heren tussenjas herfst
Foto via Instagram Alexsmiles

De bomberjack heeft, mede door zijn geschiedenis, een stoere uitstraling. Draag bij aan dit effect door hem te rocken boven een ruwe spijkerbroek en een basic T-shirt.

MAN MAN’s selectie bomberjackets voor heren: 

 

Trenchcoat

Je kan de trenchcoat makkelijk herkennen aan zijn vele knopen en typerende lichte tint. De stof niet te dik, waardoor hij bij elke vorm van herfstweer een geschikte keuze is. Vandaag de dag bestaan er trenchcoats in afwijkende kleuren en motieven. Hierdoor leent de trenchcoat zich perfect om te spelen met verschillende stijlen.

Foto via Instagram Dailyrebel

Het combineren van stijlen kan je doen door een lichte trenchcoat te combineren met een nonchalante pantalon en sportieve sneakers. Je outfit krijgt hierdoor zowel een verzorgde als ook speelse uitstraling.

Regenjas

Tja, misschien niet de leukste jas om in dit rijtje zien staan. Maar helaas, met die hittegolf al weer veel te ver in onze herinnering moeten we ook rekening gaan houden met regenbuien. Gelukkig hoeven regenjassen niet lelijk te zijn of buiten het modebeeld te vallen. Er zijn genoeg varianten te vinden die je niet alleen droog houden maar er ook modieus uit zien.

tussenjassen lente jassen heren
Foto via Instagram Cantimagineit

Regenjassen zijn er in alle kleuren te vinden. Door te gaan voor een egaal afgewerkte regenjas, krijgt zelfs jouw formele look een upgrade.

Leren jas

Mede door James Dean werden leren jassen een symbool van rebellie, vrijheid en vooral een coole uitstraling. Hierdoor kan de jas simpelweg niet ontbreken aan je kapstok. Grote kans echter dat hij daar tijdens de warme dagen van de zomer is blijven hangen. Tijd om hem weer tevoorschijn te halen dus, want de leren jas biedt tal van mogelijkheden.

leren jas heren tussenjas
Foto via Instagram Ol1ver

Doordat een leren jas al zo’n uitgesproken kledingstuk is, kan je hem het beste dragen met rustige kledingstukken. Door een zwarte leren jas te combineren met een wit overhemd en een zwarte of lichte jeans stel jij een outfit samen waarmee jij een onuitwisbare indruk achterlaat.

MAN MAN’s selectie leren jassen voor mannen: