Afvallen door een snellere vetverbranding

We kennen allemaal die rolletjes die blijven hangen aan de onderkant van de sixpack, helaas. Deze vijf trucjes zijn eenvoudig toe te passen in je dagelijkse leven en zorgen voor een snelle vetverbranding. Dus lukt het afvallen maar niet na al die uren in de sportschool? Let dan goed op deze tips.

1. Eiwitten eten voor vetverbranding

We wisten allemaal al dat eiwitten goed voor het spierbehoud en de spieropbouw is. Maar wist je ook dat je van eiwitten meer vet verbrandt? Het kost jouw lichaam meer energie om eiwitten af te breken, vergeleken met vet of koolhydraten. Van een bak magere kwark krijg je een vol gevoel van, waardoor je minder eet. Zo val je ook af. Heb je geen zin in kilo’s magere kwark en wil je wat anders dan alleen maar kip? Check dan de vegan maaltijden met veel eiwitten.

snel afvallen

2. Goede stofwisseling

’s Ochtends als je de auto start, moet hij eerst lekker warm draaien voordat je vol gas kan wegrijden. Jouw lichaam werkt precies hetzelfde en is ook een motor die warm gedraaid moet worden én warm moet blijven. Jouw stofwisseling is de motor en wat verbrand moet worden is het vet. Door ’s ochtends goed te ontbijten wordt de diesel gestart en tussen maaltijden wat gezonde tussendoortjes houdt de motor op gang. Afwisseling tussen de maaltijden is belangrijk om zo alle benodigde vitamines en mineralen binnen te krijgen. Jouw lichaam bestaat voor 55 tot 60 procent uit water, dus het is essentieel dat je voldoende water drinkt. Met deze kleine aanpassingen kan je je stofwisseling verbeteren en dat is goed voor het verbranden van vet.

3. Groene thee drinken voor vetbranding

Thee drinken we allemaal wel eens op de bank. Als je dat doet, pak dan de groene thee. De combinatie van cafeïne en catechine zorgt voor het verbranden van vet. Tevens zitten er veel antioxidanten en geen calorieën in. Win-win op het gebied van afvallen.

groene thee om af te vallen

4. Verlaag je stressgehalte

Werk, familie, vrienden, relatie en sport zijn enkele dingen die ons elke week weer bezighouden. Dit zijn leuke dingen, maar kunnen ook stressvolle dingen zijn. Dit is voor je gewicht niet ideaal want stress zorgt voor de aanmaak van cortisol. Dit zorgt voor een verhoogde bloedsuikerspiegel. Probeer momenten voor jezelf te pakken en je hoofd leeg te maken. Dit kan door even de natuur in te gaan, maar doe vooral iets waar jij je rust in kan vinden. Op langere termijn ga je ons bedanken. Heb je nog geen inspiratie om je stressgehalte omlaag te brengen? Wij hebben enkele effectieve manieren om stress uit je leven te bannen.

5. Krachttraining voor kracht én afvallen

De schijven door het dak gooien en jezelf helemaal afmaken tussen het ijzer. Het is dé ideale manier om vetverbranding een boost te geven. En je bouwt spieren op in plaats van dat je ze verliest. Krachttraining verhoogt namelijk je ruststofwisseling, wat goed is voor je vetverbranding. Dikke spierballen kweken en vet verliezen. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn.