10 minuten extra

Trek eens iets meer tijd uit, bijvoorbeeld wanneer je op een afspraak verschijnt, een deadline wilt afmaken of eindelijk aan die to do list gaat werken. Niet omdat je dan nog meer tijd hebt om uit te stellen, maar omdat dit reëler is en het jezelf de ruimte geeft om te ademen. Niks benauwender dan weten dat je het toch al niet gaat halen.

In beweging blijven

Dat je psychisch bezig moet blijven om productief te zijn, is ook waar, maar we bedoelen het vooral lichamelijk. Wanneer je sport, vermindert dat stress, houdt het je hoofd leeg en bevordert dat het creatieve proces. Niet te vergeten het goedgetrainde lichaam dat je eraan overhoudt.

3 gewoontes

Dé 3 gewoontes voor het verminderen van stress: genoeg slapen (want weinig slaap is meer onrust en meer koffie), de juiste voeding (want een gezond lichaam is een gezond brein) en bewegen (geen toelichting meer nodig). Je dagelijkse gewoontes en mentale staat hebben een wisselwerkingseffect op elkaar. Haal hier daarom je voordeel uit.

verban stress man man

Prioriteiten

Breek taken op in kleinere delen en leg de focus op de taak die vlak voor je voeten ligt. Meer kwaliteit, productiviteit en focus gegarandeerd. Zo verspil jij dagelijks minder tijd. Daarnaast moet je beginnen met prioriteiten stellen in je schema. In het moment van stress lijkt alles even belangrijk, maar dat is het niet. Ga met iets aan de slag en zeg actief dat je ergens anders even mee wacht tot later. Keuzes maken geeft je voldoening.

Hit the ball that is in front of you.

No stress omgeving

Je zou denken dat het helpt om jouw papierwerk of schone was in je gezichtsveld te laten liggen, als reminder voor het opruimen ervan. Misschien werkt niet thuis, maar op je werkplek is dit een no go. Haal alles weg wat jou afleidt van je focus. Dit is een zorg voor later. Neem daarnaast vaker afstand van alle technologische apparaten om je heen, zeker het uur voordat je gaat slapen. Creëer jouw eigen stressloze omgeving.

Minder uitgeven

Last but no least. Meer financiële schulden betekent automatisch meer stress. Wanneer we meer geld binnenkrijgen, zijn we ook geneigd meer uit te geven en minder na te denken. Probeer eens wat meer te sparen, minder te spenderen en beter overzicht te houden. Een stuk minder kopzorgen gegarandeerd.

Less stress? Yes, please. Al met al gaat het erom dat je je minder verplicht voelt en meer dingen doet waar je achter staat. Jij blij, zij blij.