De top 5 best bekeken series van Netflix

Welke series heb jij allemaal al gezien op Netflix? Noem je een serie uit deze lijst, dan ben je geheid niet de enige. Miljoenen andere abonnees keken namelijk mee. Netflix is een miljoenenbedrijf, dat is inmiddels wel duidelijk. Uit overzicht van Netflix komt naar voren wat de best bekeken series zijn.

Hiermee wordt bedoeld dat een gebruiker minstens 2 minuten heeft gekeken van een serie in de eerste vier weken dat deze is uitgekomen. Zet jij een serie na een paar minuten dus weer uit, dan wordt dit wel meegerekend. Uit deze manier van meten is een top 5 gekomen met indrukwekkende kijkcijfers.

5. The Queen’s Gambit – 62 miljoen kijkers

Op de 5e plaats staan eigenlijk twee series. The Queen’s Gambit gaat over een geniale, maar problematische jonge vrouw. Zij probeert het te maken in de schaakwereld die wordt gedomineerd door mannen. De serie werd 62 miljoen keer gekeken.

Echter is er een andere serie die met The Queen’s Gambit strijdt om deze vijfde plek. Bridgeton is een erg nieuwe serie: in dit kostuumdrama staat het liefdesleven en de sociale verhoudingen van een aantal broers en zussen centraal. De serie is pas sinds 25 december op Netflix uit. Naar alle verwachting zal de serie in de eerste 4 weken 63 miljoen kijkers trekken, maar eigenlijk is het nog te vroeg om dat te zeggen.

IMDb-score: 8.7

 

4. Tiger King – 64 miljoen kijkers

Tiger King is de enige documentairereeks onder de best bekeken Netflix series. Inmiddels kennen we allemaal wel de bittere en bizarre strijd tussen Joe Exotic en Carole Baskin. De docu neemt ons mee naar de wonderlijke wereld van dierentuineigenaren die tientallen grote katachtigen in bezit hebben. Van intrige tot moord: de serie heeft het allemaal.

IMDb-score: 7.6

 

3. Stranger Things seizoen 3 – 64 miljoen kijkers

Sinds 2019 wachten we al op het vierde deel van Stranger Things. Naar alle verwachtingen gaat dit vierde deel de cijfers van seizoen 3 overtreffen. De serie gaat over een groep tieners in het dorpje Hawkins, waar mysterieuze en angstaanjagende gebeurtenissen plaatsvinden. Ze zullen moeten samenwerken met het mysterieuze meisje Eleven om met behulp van haar krachten een monster tegen te houden.

IMDb-score: 8.7

 

2. La Casa de Papel seizoen 4 – 65 miljoen

Wij zijn niet verbaasd dat La Casa de Papel seizoen 4 in de lijst staat van best bekeken Netflix series. Het seizoen was dan ook retespannend. Dat niet alleen: het liep ook af met de nodige heftige cliffhangers. Reden voor de theorie-molen om flink te gaan draaien. Gaat el Professor dood in seizoen 5? En wie gaat er werkelijk schuil achter Alicia? Op die vragen krijgen we antwoord in seizoen 5. Dat wordt namelijk meteen (helaas) het laatste én meest epische seizoen van de serie.

IMDb-score: 8.3

 

1. The Witcher – 76 miljoen kijkers

De absolute nummer één in de lijst van best bekeken Netflix series is The Witcher. Henry Cavill spreelt de rol van Geralt van Rivia, een ‘witcher’ die uitzonderlijke krachten heeft. Hij gebruikt deze om monsters te verslaan, maar hij raakt hierdoor zelf steeds meer vervreemd van de maatschappij. Een aantrekkelijke tovenares en een prinses die op de vlucht is kruisen zijn pad. Laat seizoen 2 maar komen!

IMDb-score: 8.2