Miljardair koopt een wel heel luxe studentenhuis

Dat het allemaal veel luxer kan wordt echter bewezen door een Saoedische miljardair die voor zijn dochter een optrekje heeft gekocht in hartje Londen voor maar liefst 21 miljoen euro. In plaats van een bezemkast waar je net je bed en bureau kwijt kan en dan honderden euro’s voor kwijt bent, doet deze Saoedische jongedame het dus veel beter. Haar vader heeft namelijk een record gevestigd door de duurste studentenwoning ooit te kopen.

Het verblijf is daadwerkelijk van alle luxe voorzien. Het is zo’n 460 vierkante meter groot en heeft een erg stijlvolle en klassieke uitstraling. Met vijf slaapkamers, een bibliotheek, drie gastkamers, een balkon en een terras zou je ook een groep van 10 studenten kwijt kunnen. In plaats daarvan is het allemaal voor de dochter. Stel je toch eens voor dat mijn arme meid niet in pure luxe leeft, moet haar kooplustige vader gedacht hebben.

studentenhuis
Wetherell

Een bijzonder bijkomstigheid van de woning is bovendien dat het ooit eigendom is geweest van Jacky Kennedy, de vrouw van de veel te vroeg overleden man John F. Kennedy. Zij gebruikte het appartement om haar dochter te bezoeken die toentertijd in Londen studeerde.

De Saoedische zakenman hoefde overigens niet lang te denken over zijn aankoop. Binnen 24 uur was de deal al geregeld. Volgens de makelaar die de deal rondmaakte bewijst deze verkoop dat Londen nog steeds één van de mooiste locaties in Europa is. De verwachting is dan ook dat het ‘studentenhuis’ de komende jaren nog veel meer in waarde zal stijgen.

Luxe appartement kopen
Wetherell
studentenhuis
Wetherell