10. I Am Not Okay With This

We beginnen de lijst met de beste series van 2020 met I Am Not Okay With This, een titel die 2020 goed beschrijft. In deze Netflix-serie volgen we de zeventienjarige Sydney. Ze worstelt met de zelfmoord van haar vader, heeft ruzie met haar moeder en probeert haar middelbare schoolperiode te overleven.

Alles verandert echter wanneer ze er geleidelijk aan achter komt dat ze over kinetische krachten bezit. Na één seizoen is de serie helaas gecanceld door Netflix.

IMDb-score: 7.6

 

9. Perry Mason

Matthew Rhys speelt de rol van Perry Mason, een advocaat in het Los Angeles van de jaren ’30. De Grote Depressie, oorlog en zijn scheiding hebben ervoor gezorgd dat Mason zo de nodige problemen heeft waar hij mee moet dealen.

Dan wordt hij op een grote zaak gezet, waarbij de ontvoering van een kind centraal staat. Na diens ontvoering werd de jongen onder lugubere omstandigheden dood aangetroffen. Al gauw blijkt dat de ontvoering veel dieper gaat dan Mason oorspronkelijk dacht. De serie is een HBO-productie.

IMDb-score: 7.6

 

8. The Undoing

Nicole Kidman en Hugh Grant spelen de hoofdrol in deze HBO-serie. Ze spelen een rijk stel dat in New York woont, waar hun zoontje naar een prestigieuze school gaat. Als één van de moeders van diens medeleerlingen wordt vermoord, ontrafelen zich al gauw veel mysteries. Het personage van Hugh Grant wordt vermist. Heeft hij iets te maken met de moord?

Ook Donald Sutherland speelt een glansrol in de serie, die tot het einde kijkers op het verkeerde been blijft zetten.

IMDb-score: 7.6

 

7. Devs

Ook liefhebbers van een goede science fiction film zullen blij zijn met de lijst van 10 beste series van 2020. Devs is namelijk een serie met veel elementen uit dit genre.

De hoofdpersoon is Lily, die net als haar vriendje bij Amaya werkt. Amaya is een bedrijf dat zich richt op computerprogramma’s, maar hier ook scheikunde bij gebruikt. Wanneer Lily’s vriend een nieuwe positie krijgt binnen het bedrijf maar vervolgens verdwijnt, gaat Lily binnen Amaya op onderzoek uit.

IMDb-score: 7.7

 

6. Little Fires Everywhere

Reese Witherspoon en Kerry Washington spelen de hoofdrollen in dit Hulu drama. Centraal staat de Richardson-familie (waarvan Witherspoon de moeder speelt). De familie ziet er op het eerste ogenblik perfect uit, maar de vraag is of dit ook echt zo is. Elk gezin heeft namelijk zijn eigen geheimen.

Wanneer een moeder en haar dochter het leven van de Richardson-familie binnenwandelen, veranderen de verhoudingen binnen het gezin. Alles heeft te maken met een brand die, naar zo lijkt het, opzettelijk is aangestoken in het huis van de familie.

IMDb-score: 7.7

5. The Outsider

Deze horrorserie is gebaseerd op een boek van Stephen King. Dan weet je al dat de serie razend spannend gaat worden. Centraal staat het lijk van een jonge jongen die wordt gevonden. Het bewijsmateriaal, waaronder camerabeelden en ooggetuigen, wijst al gauw naar zijn coach Terry. Maar Terry houdt vol dat hij onschuldig is en ander bewijs toont aan dat hij helemaal niet in de buurt van de stad was toen de moord werd gepleegd. Hoe kon hij op twee plekken tegelijk zijn? En is hij nou onschuldig, of niet?

Over die spannende vragen gaat The Outsider. De HBO serie werd na één seizoen niet verlengt door HBO, maar andere geïnteresseerden kunnen de serie misschien nog een tweede kans geven. Het script voor seizoen 2 is namelijk al geschreven.

IMDb-score: 7.8

 

4. Raised by Wolves

Grote namen zijn verbonden aan Raised by Wolves en de serie staat dan ook terecht in de lijst van 10 beste series van 2020. Ridley Scott (American Gangster, Gladiator) regisseerde de eerste twee afleveringen. Daarin is onder andere Travis Fimmel te zien. Hem kennen we natuurlijk als Ragnar Lothbrok uit Vikings. 

Raised by Wolves gaat over twee androids die mensenkinderen moeten opvoeden op een nieuwe planeet. De aarde is namelijk verwoest en de toekomst van de mensheid is onzeker.

IMDb-score: 7.8

 

3. Mrs. America

Grote namen als Uzo Aduba, Elizabeth Banks en Cate Blanchett spelen in deze serie, die zich afspeelt in de jaren ’70 van Amerika. Daarin is de vraag naar emancipatie en feminisme groot, maar niet élke vrouw lijkt hierin mee te willen gaan. Terwijl een groep vrouwen ervoor strijdt om de ‘Equal Rights Amendement’ door te voeren, is het de conservatieve vrouw Phyllis Schlafly die hier op tegen is.

De gebeurtenissen uit de serie zijn waargebeurd, waardoor het een extra politieke en historische lading krijgt. Wat dat betreft is het een goede serie om in de top 3 van de beste series van 2020 te hebben.

IMDb-score: 7.9

 

2. I Know This Much Is True

Mark Ruffalo speelt niet één, maar twee rollen in deze dramaserie. Hij speelt een tweeling: Dominick en en Thomas. Thomas leidt aan een heftige vorm van paranoia en schrizofenie. Dat maakt het voor Dominick lastig om voor hem te zorgen en met zijn tweelingbroer om te gaan.

Geleidelijk aan beseft hij echter dat hij zelf ook problemen, geesten uit het verleden en worstelingen heeft waar hij mee moet dealen. Een psycholoog helpt hem daarbij.

IMDb-score: 8.2

 

1. The Queen’s Gambit

Hij staat nog helemaal niet lang op Netflix, maar The Queen’s Gambit is nu al ongelofelijk populair én de nummer één van de beste series van 2020. We volgen Beth Harmon. Het meisje groeit op in een weeshuis, waar ze leert schaken.

Wanneer ze ouder wordt en geadopteerd wordt, ontwikkelt die passie voor schaken zich. Al gauw is ze één van de beste ter wereld, maar Beth heeft ook haar eigen demonen maar ze mee worstelt.

IMDb-score: 8.7