Inception is de nummer één science fiction film volgens IMDb

Het is typisch zo’n film die je al eens gezien hebt (of zelfs meerdere keren). Daarom is het ook niet erg verbazend dat Inception de hoogst genoteerde Netflix science-fiction film is. Die hoge notering is te wijden aan een aantal verschillende aspecten van de film. Zowel de regisseur, cast als het plot zijn allemaal van een ongekend hoog niveau. Samen was dit goed voor maar liefst 4 Oscars. Onder andere Leonardo DiCaprio, Cilian Murphy, Tom Hardy en Joseph Gordon-Levitt speelden een rol in de klassieker. Inception werd geregisseerd door Christopher Nolan. Met een 8.8 is Inception de beste science-fiction film én staat de film in het lijstje met de 10 hoogst genoteerde films uit de 21e eeuw.

Inception

Inbreken in dromen

Het plot van de film is ingewikkeld en wordt gekenmerkt door veel afwisselingen tussen dromen en de werkelijkheid. Zoveel zelfs dat je als kijker gaat twijfelen bij bepaalde scènes. Kijk je nu naar iemands droom, of juist niet? Inception gaat over een groep criminelen. Zij stelen geen tastbare voorwerpen, maar ideeën, of proberen juist ideeën te implanteren in de hoofden van mensen. Hierdoor kan het lijken alsof men een idee zelf bedenkt, maar dit dus eigenlijk is opgezet door de groep. Dit implanteren gaat niet zonder slag of stoot. De criminelen verplaatsen zich van droom naar droom maar stuiten hierbij op tegenslagen waar ze nog niet eerder rekening mee hadden gehouden. Het einde van de film is nog steeds voer voor veel verschillende theorieën.

Een typische Christopher Nolan film op Netflix

In de film is tijd niet meer zo vanzelfsprekend als het zou lijken. Het plot speelt met dromen en werkelijkheid en ook wordt de film niet altijd in de chronologische volgorde vertelt. Voeg daar een flinke dosis actie aan toe én een sterke cast en je hebt de typische Christopher Nolan film. Eén van zijn klassiekers, Memento, is te vinden op Netflix. Op zijn nieuwste film Tenet moeten we nog even wachten. Inception zelf is gelukkig ook terug te vinden op Netflix.