Tom Brady laat zich uitbetalen met Bitcoin

Als we het hebben over een van de meest populaire sportmannen in de NFL, dan hebben we het over Tom Brady. De 43-jarige Amerikaan is een American football-speler die speelt voor de Tampa Bay Buccaneers. Hij geldt al jaren als een van de beste quarterbacks van zijn land. In 2005 werd hij door het magazine Sports Illustrated verkozen tot sportman van het jaar. En als sinds tijden is hij zeker één van de beste in zijn vak.

Tom Brady liet onlangs de geruchtenmolen op volle toeren slaan met een bericht die hij op social media met zijn volgers deelde. Op Twitter verraste hij zijn fans met een nieuwe profielfoto waarop hij met zogenaamde laser eyes te zien was. De foto duidt op een meme van personen die geloven dat de bitcoin prijs door de magische grens van $ 100.000 gaat. Brady deed al eerder een boekje open over zijn uitbetalingen in satoshi’s. Door het veranderen van zijn ogen in deze laserogen kunnen we dit opvatten als een gerucht dat nu bevestigd is.

Een trend binnen American Football

Tom Brady was niet de eerste die zijn oog liet vallen op een bijzondere uitbetaling. Het lijkt er zelfs op dat er gaandeweg een trend is ontstaan in de Verenigde Staten. Onlangs werd bekend dat bitcoin bedrijf Grayscale de New York Giants zal gaan sponsoren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tom Brady (@tombrady)

Eerder werden de voorpagina’s al gevuld met het nieuws dat topsporters als Sean Culkin en Russel Okung zich voor een groot deel lieten uitbetalen in Bitcoin. Deze topsporters laten dit uitbetalen via Strike, de betaaldienst van Jack Mallers die volledig loopt op het bitcoin ecosysteem. Na grote bedrijven als Tesla zijn het nu dus ook de particulieren die kiezen voor deze betaalmethode. Het lijkt er dus op dat cryptovaluta een steeds belangrijkere rol gaat spelen.