Dankzij Elon Musk kan je nu Tesla’s kopen met Bitcoin

Onlangs investeerde Elon Musk met zijn bedrijf Tesla een bedrag van maar liefst 1.5 miljard dollar in Bitcoin. Hiermee wilde het bedrijf op termijn cryptovaluta accepteren als betaalmiddel. Maak van de woorden ‘lange termijn’ maar gauw de woorden ‘korte termijn’. Je kan nu daadwerkelijk met Bitcoin een nieuwe Tesla kopen!

Wil jij aan de slag met het kopen en verhandelen van Bitcoin en andere cryptomunten? Check dan dit artikel voor de goedkoopste en  veiligste Nederlandse exchange.

Vandaag zette Elon Musk het onderstaande bericht op Twitter:

 

Maar hoe doe je dat nou? Op de website van Tesla kunnen (voor nu uitsluitend) Amerikaanse klanten betalen met de bekendste digitale munt. Bij het afrekenen van een Tesla is er nu een betaalknop te zien waarmee klanten eenvoudig met de digitale munt kunnen betalen. As simple as that.

tesla kopen met bitcoin (1)

De koers van Bitcoin steeg direct

Vanochtend om 08.02 uur (Nederlandse tijd) werd de Tweet geplaatst, en dit had wel degelijk iets teweeggebracht. Om 07.30 uur lag de koers op zo’n $54.000. Drie kwartier later, om 08.15 uur, was de koers alweer gestegen tot $55.500. De beste man hemzelf heeft al met meerdere acties bewezen invloed te hebben op de koers van de digitale munt, nu wederom.