Grof geld verdienen per Instagram post

Beroemdheden met een groot aantal Instagram volgers kunnen honderduizenden euro’s per reclamepost verdienen. Dit is niet anders voor topsporters. Van alle beste sporters verdienen voetballers het meest per Instagram post. De top tien bestaat dan ook voor een groot deel uit voetballers.

(Let wel op: dit zijn bedragen die zij ooit hebben ontvangen voor een bepaalde campagne.)

10. Mohamed Salah

Met 39.5 miljoen Instagram volgers verdient ‘Mo Salah’ gemiddeld zo’n €150.000 per post.

9. Zlatan Ibrahimovic

De man met een van de mooiste voetbalbiografieën ooit staat op de negende plek. Met 43.3 miljoen Instagram volgers krijgt hij zo’n €170.000 per post.

View this post on Instagram

Cazzo guardi

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

8. Gareth Bale

Naast een beetje golven en op de bank zitten bij Real Madrid, en daar €15 miljoen per jaar voor te vangen, beurt Bale ook erg goed met Instagram. De topsporter verdient met zijn 43.3 miljoen volgers precies evenveel als Zlatan, namelijk €170.000 per Instagram post.

7. Ronaldinho

Ook al is Ronaldo De Assis Moreira, beter bekent als Ronaldinho, al een tijdje uit de spotlights, toch verdient hij een flinke zakcent met zijn Instagram post. Hij heeft 51.5 miljoen volgers en verdient hier zo’n €200.000 per post mee.

6. Virat Kohli

De eerste niet-voetballer op de lijst. Deze cricketspeler verdient door zijn 64.2 miljoen volgers zo’n €265.000 per foto. Dat is pas lekker cashen.

5. Lebron James

Een van de grootste namen in basketbal. LeBron James verdient door zijn 66.7 miljoen volgers zo’n €275.000 per post.

4. David Beckham

Nog een voetballer die al een tijdje met pension is, maar zijn flair zeker niet verloren heeft. Hij is in onze ogen nog altijd een van de stijlvolste mannen op onze aardbol, en dat op 45-jarige leeftijd. Becks verdient door zijn 63.2 miljoen volgers zo’n €295.000 per Instagram post. Ook zijn kinderen (en natuurlijk zijn vrouw) zijn volop Instagram famous.

3. Lionel Messi

De beste voetballer ter wereld moet het hier met een derde plek doen. Met zijn 115.6 miljoen volgers strijkt hij zo’n €650.000 per post op.

View this post on Instagram

Listo para ⚽️ /// Ready for ⚽ #Nemeziz

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

2. Neymar

De trukendoos van Neymar gebruikt hij niet alleen in het veld, ook in de zakenwereld speelt deze topsporter als een pro mee. Met 185 miljoen volgers verdient hij €665.000 per Instagram post.

1. Cristiano Ronaldo

Geen schok natuurlijk, dat deze baas op nummer 1 staat. Een van de beste topsporters ooit én een groot showman, dan heb je zo 224.8 miljoen volgers. Hiermee weet Ronaldo zo’n €850.000 per Instagram post te verdienen. Daar heeft hij zijn dikke Rolex wel van betaald.