Vijf steengoede series voor alle Breaking Bad liefhebbers

Op het moment dat je de laatste aflevering van Breaking Bad heb gezien wil je eigenlijk de eerste alweer opnieuw aanzetten. Het is een steengoeie serie die ons vijf seizoenen lang elke keer opnieuw heeft verbaasd. Maar het zal nooit hetzelfde zijn als toen je het voor de eerste keer ging bekijken. Gelukkig bestaan er ook nog andere series dan Breaking Bad, die toch best wel op onze favoriete serie lijken. Wij zetten deze voor je op een rij, want we weten zeker dat je ze leuk zult vinden.

1. The Wire

Waar Breaking Bad een meth-drugsscene in Albuquerque onderzoekt, doen ze dat in The Wire met een drugsscene in Baltimore. Het verhaal in The Wire wordt vanuit twee verschillende oogpunten gefilmd, die van de politieagenten en die van de leden van de drugsbendes. Voor de liefhebbers van Breaking Bad is dit wel echt een serie die je gezien moet hebben. Op IMDb heeft de serie een score van 9.3 en het heeft vijf seizoenen. De serie kun je kijken op Binge en/of Foxtel Now.

Bekijk hieronder de trailer van The Wire:

2. Sons of Anarchy

In 2008 verscheen de serie Sons of Anarchy waarin sterren zoals Charlie Hunnam, Katey Sagal en Mark Boone te zien zijn. Het heeft een erg gecompliceerd familieverhaal dat zeer vergelijkbaar is met Breaking Bad. Hoofdrolspeler Jax komt er na wat conflicten met zijn medebendeleden achter dat zijn overleden vader de motorbende waar hij nu in zit probeerde te veranderen. Hij vond de bende té crimineel en gewelddadig. Op IMDb wordt ook deze serie goed beoordeeld met een 8.6. Ook heb je hierbij lang kijkplezier, de serie heeft namelijk zeven seizoenen en deze zijn te bekijken op Disney+, Binge en/of Foxtel Now.

Bekijk hieronder de trailer van Sons of Anarchy:

3. Ozark

Jason Bateman en Laura Linney verschenen in 2017 in de serie Ozark. De serie heeft net als Breaking Bad erg veel elementen van dark humor. De hoofdpersonen van beide series lijken ook verdacht veel op elkaar, in ieder geval qua gedrag. Beide zijn ze familiemannen die bezig zijn met criminele zaken. De hoofdpersonen bewandelen een vergelijkbaar pad. Deze serie werd bekroond met een 8.4 op IMDb en alle vier de seizoenen zijn te zien op Netflix.

Bekijk hieronder de trailer van Ozark:

4. Fargo

Fargo heeft misschien wel de grootste namen in de cast zitten van deze gehele lijst. Zo moet je denken aan Martin Freeman, Billy Bob Thornton en Chris Rock. De series zijn te vergelijken door het misdaaddrama-genre en het gebruik van dark humor. De serie heeft heel veel verschillende verhaallijn met heel veel verschillende personages, tijdperken en locaties. De IMDb-score van Fargo is 8.9 en de serie is vijf seizoenen lang. Je kunt hem bekijken op Netflix en/of Stan.

Bekijk hieronder de trailer van Fargo:

5. Better Call Saul

Last but not least: Better Call Saul. Het is natuurlijk niet gek dat deze in het lijstje staat, omdat het eigenlijk een soort spin-off van Breaking Bad die zich richt op het favoriete personage uit de serie. De serie gaat eigenlijk over de tijd waarin Saul, die vroeger bekend stond als Jimmy McGrill, de weg aflegt naar het worden van de strafrechtadvocaat die hij nu is. De serie werd uitgebracht in 2015 en telt zes seizoenen, je kunt Better Call Saul zien op Stan.

Bekijk hieronder de trailer van Better Call Saul:

Breaking Bad zit natuurlijk vol gekke verhaallijnen, misdaden en allerlei andere dingen waarvan wij ons niet kunnen voorstellen dat we dat meemaken. Een man uit Amerika kan het zich wel voorstellen, hij deed de serie in het echt na.