Net zoals in Breaking Bad dus. In deze serie volgen we de geniale Walter White. De beste man is een leraar in scheikunde op een middelbare school en heeft een zwaar verleden gehad. In het begin van de serie zien we dat hij terminaal ziek is omdat hij longkanker heeft. Vandaar dat Walter White op het wilde plan komt om crystal meth te gaan maken en verkopen. Zo wil hij zonder een lening van zijn vrienden te vragen zijn eigen probleem oplossen. Al snel beseft hij echter dat het werken als drugsbaas heel veel spanning oplevert. Iets wat hij in zijn saaie leven nooit gehad heeft. Uiteindelijk ontspoort hij hierdoor en verandert in een slecht mens.

 

Breaking Bad als inspiratiebron voor Amerikaan

Dat een serie niet alleen ter vermaak, maar ook ter inspiratie kan dienen blijkt vervolgens uit dit verhaal. De politie in Amerika plaatste namelijk onderstaande tweet, die natuurlijk gelijk viral ging door de grote gelijkenis met Breaking Bad.

Op zoek naar meer misdaadseries?

Breaking Bad al gezien en op zoek naar meer misdaadseries? Misschien is Ozark dan een goede optie. Deze serie heeft wel wat weg van Breaking Bad omdat een gezin wordt meegesleept in de criminele plannen van hun vader. Onlangs kondigde Netflix de releasedatum voor het vierde en laatste seizoen van de serie aan. Vlak na de jaarwisseling wordt het mogelijk om het laatste deel van de serie te zien. Een paar maanden later zal het tweede gedeelte van het laatste seizoen van Ozark online komen.