Tips tegen muggen in je slaapkamer

Dit gezelschap is toch niet helemaal welkom in de slaapkamer. Tuurlijk kan je een goedkope elektrische insectenval bestellen, maar dat is niet handig als jij last minute last van de muggen hebt. Deze tips tegen muggen zorgen ervoor dat jij niet wakker wordt met talloze muggenbulten.

1. Planten in de slaapkamer (en op je huid)

Muggen houden niet van bepaalde sterke geuren. Voorbeelden hiervan zijn lavendel, citroengras, rozemarijn, munt en kattenkruid. Het beste is lavendel, want dat helpt niet alleen bij het verjagen van muggen, maar zorgt er ook voor dat je beter slaapt. Heb je geen lavendel in huis, maar wel muntblaadjes of kattenkruid? Wrijf dan met de muntblaadjes over je huid of smeer het sap van het kattenkruid op je blote lichaamsdelen. Op die manier houd je de vervelende beestjes uit de buurt. In tegenstelling tot het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, is het gebruik van kruiden veilig en niet schadelijk voor je gezondheid.

2. Ventilator aan

Een ventilator helpt niet alleen tegen de extreme warmte, maar ook tegen muggen. Deze gevleugelde beestjes houden namelijk niet van luchtstromen omdat ze er niet goed in kunnen vliegen. Een top tip om muggen te verjagen.

tips tegen muggen in slaapkamer

3. Vijver dichtgooien en dakgoot schoonmaken

Muggen houden van open water. De vijver in je tuin, de gevulde regenton en het stilstaand water in de dakgoot is als een hemel op aarde voor deze insecten. Zorg dus dat het water weg kan lopen, gooi de vijver dicht en zet lege bloempotten op z’n kop.

4. Vitamine B

Vitamine B pleisters plakken of vitamine B tabletjes slikken schijnt te helpen. De gedachte hierachter is dat vitamine B je lichaamsgeur verandert, zodat muggen je niet meer willen prikken. Hoewel wetenschappelijk bewijs ontbreekt, zijn er genoeg mensen zeggen dat het werkt en dus de muggen uit de slaapkamer weren. Ook is deze tip extra gunstig, want vitamine B zit namelijk ook in bbq-vlees, toetjes en die lekkere broodjes. Oh en ook biergist bevat vitamine B. Helaas is dat een minder goed idee: alcohol in bloed trekt juist muggen aan.

5. Slaap met kleding aan

Een logische tip, maar wel vervelend voor de mannen die graag met zo min mogelijk aan het bed in duiken: lange, dunne nachtkleding is een van de beste middellen om de muggen van je lijf te houden in de zomer. Kies kleding die lekker luchtig is, bijvoorbeeld van de stof linnen. Muggen komen niet door kleding, dus zullen een ander slachtoffer moeten vinden.hoe muggen wegjagen

Nog niet gewend aan de tropische temperaturen in de zomer? Deze kledingstukken kun je het best dragen als het warm is.