Mannelijkheid een boost geven

Begin je transformatie in ieder geval door even af te stappen van het idee dat je ook je vrouwelijke kant zou moeten ontwikkelen. Je bent nu eenmaal een man en daar hoef je je dan ook niet voor te schamen. Onderstaande tips zorgen er in ieder geval voor dat jij je weer helemaal man kunt voelen.

Zorg goed voor jezelf

Een gezonde geest huist in een gezond lichaam. Dat gezegde heb je ongetwijfeld al een paar keer voorbij horen komen, maar er zit we een kern van waarheid in. Zorg je goed voor jezelf, dat zit je gewoon stukken beter in je vel. Met andere woorden: van het bankzitten – hoe gezellig het ook is – word je niet fit. Werk gewoon een paar keer per week aan je conditie en je voelt je opeens een stuk fitter én gezonder.

Laat je baard staan

Er zijn maar weinig zaken zo mannelijk als de baard. Dat wil niet zeggen dat iedere man nu opeens de baard moet laten staan. Je zult er wel de kop voor moeten hebben. Dat wil overigens niet zeggen dat het een kwestie is van laten groeien, je zult het wel goed moeten verzorgen. Mocht je twijfelen of een baard wel echt jouw ding is: vrouwen die op zoek zijn naar een vaste relatie hebben volgens onderzoek een lichte voorkeur voor bebaarde mannen. Doe er dus je voordeel mee.

Kies een mannelijke hobby of sport

Veel vormen van sport worden nog altijd als typisch mannelijk gezien. Denk maar aan voetbal, rugby, MMA. Ben je niet echt het type wat twee tot drie keer per week naar de sportschool gaat voor de fitness, dan kan sporten juist wel jouw ding zijn. Dat hoeft overigens niet altijd in groepsverband, ook sporten als mountainbiken of hardlopen is prima.

Wees kritisch op je kledingstijl

De kans is groot dat jouw beeld van ‘de echte man’ heel anders is dat het beeld wat je vriendin daarbij heeft. In veel gevallen denk je wellicht aan gespierde lichamen, strakke jukbeenderen en een goede baan. Vrouwen daarentegen zoeken het op heel andere gebieden. Zo is een goede verzorging van de man juist voor een vrouw belangrijk. Dat betekent niet dat je altijd goed geknipt bij moet lopen, maar je moet wel stijl uitstralen.

 

mannelijkheid een boost geven

Sociale skills

Nog belangrijker dat een goede smaak qua kleding zijn je social skills. Niet alleen vrouwen, maar mensen in het algemeen kunnen veel waardering hebben voor iemand die zich goed weet te gedragen. Dergelijke skills zorgen er ook voor dat je makkelijk opvalt in positieve zin en uiteindelijk is dat wat je wil.

Gedraag je als een gentleman

Het klinkt saai, maar het kan je mannelijkheid goed doen als je goed ligt bij de dames. Kortom, breng de gentleman in jezelf naar boven als je echt wilt scoren. Op zich is dat vrij eenvoudig: laat de botte opmerkingen achterwege en wees extra galant als de situatie erom vraagt.

Zorg voor een volwassen inrichting

De inrichting van je woning vertelt veel over wie je bent. Mocht je dan eindelijk die ene dame zover krijgen dat ze met je mee naar huis gaat, dan is het te hopen dat je woning geen veredelde mancave is. Niks mis met een mancave natuurlijk, maar je woning mag best een volwassen uitstraling hebben. Zorg er in ieder geval voor dat de woning rust uitstraalt en dat het meubilair ook echt een geheel vormt.

Zorg voor een stoer vervoermiddel

Als er iets mannelijks is, dan is het wel de auto of de motor. Dat wil niet zeggen dat je de nieuwste Tesla voor je deur moet hebben, als het maar een nette wagen is. Is dat net even iets te hoog gegrepen, kies dan voor een goede, degelijke fiets. Een toffe e-bike doet trouwens ook wonderen.

Wees financieel zelfstandig

Rijk zijn is natuurlijk leuk, maar de kans is klein dat je zo vermogend bent dat je niet meer hoeft te werken. Ook al heb je geen miljoenen op je rekening staan, zorg er in ieder geval voor dat je financieel de zaken op orde hebt. Dat staat niet alleen een stuk mannelijker, het geeft je ook een groot gevoel van eigenwaarde. Bovendien waarderen vrouwen een man die zichzelf goed kan redden veel meer.

Check je looks

Waarschijnlijk is je haar een van de eerste dingen die opvallen. Een man met een goed geknipt kapsel wordt – terecht overigens – snel gezien als verzorgd. Die eerste punten heb je al binnen, bovendien krijg je dankzij een goede uiterlijke verzorging veel meer gedaan.