Hoe en waar kan je goedkoop tanken?

Super vervelend is het als je nog eventjes snel moet tanken maar de brandstof prijzen weer torenhoog zijn. Toch zijn er manieren om je auto goedkoop te vullen. Met deze 7 tips kun jij met je auto goedkoop blijven tanken.

1. Zorg dat je je tank zoveel mogelijk vol tankt

Deze eerste tip lijkt misschien precies het tegenovergestelde van wat je wilt doen, maar toch is het voordeliger om je auto in één keer helemaal vol te tanken. Steeds maar een paar euro uitgeven om een beetje te tanken kan al snel oplopen tot een hoog bedrag. Als je dit in één keer doet geef je dus wel in één keer wat meer uit, maar dan kan je er ook weer wat langer mee doen.

2. Blijf op de hoogte van de actuele prijzen

Hoe duur het is om te tanken verschilt per dag. Het kan zelfs gedurende de dag veranderen dus is het van belang dat je goed op de hoogte blijft van de actuele prijzen. Je kunt je dichtstbijzijnde tankstation in de gaten houden, op het internet kijken of zelfs gaan kijken op sociale media accounts. Zo is er op Twitter bijvoorbeeld het account Tankprijzen, die zo goed mogelijk proberen de actuele prijzen bij te houden

3. Maak gebruik van een tank app

Tegenwoordig kun je overal wel een app voor vinden, zelfs om zo goedkoop mogelijk te tanken. Er zijn meerdere apps die je kunt gebruiken, maar ook de app van de ANWB is misschien wel de makkelijkste. ANWB Onderweg is gratis te downloaden en geeft je informatie over de prijzen van verschillende tankstations.

hoe en waar goedkoop tanken tips

4. Gebruik je lidmaatschap voor korting

Het is sowieso slim om lid te worden van een (auto)verzekeringsmaatschappij maar dit werkt ook in je voordeel voor het tanken. Als je namelijk lid bent van de ANWB krijg je korting bij wel 600 tankstations. Welke tankstations dit zijn en welke het dichts bij zijn, kun je voor jezelf checken op de website van de ANWB. Ben je nou geen lid? Ook dan kun je korting ontvangen. Daarvoor moet je wel even een tankpas aanvragen van UnitedConsumers en dan kun je ook bij 600 tankstations korting krijgen.

5. Kies voor elektrische wagen

Nummer vijf van de ‘goedkoop tanken tips’ is misschien niet voor iedereen haalbaar, maar overweeg eens om elektrisch te gaan rijden. Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden op benzine of diesel, maar het is natuurlijk wel eventjes een uitgave om zo’n wagen te bemachtigen. Wil je dus sowieso goedkoper gaan rijden? Dan is een elektrische auto wel een goede optie omdat je er ook geen wegenbelasting over hoeft te betalen. Op zoek naar een voordelige elektrische wagen? Bekijk dan de 5 goedkoopste elektrische auto’s van 2022.

6. Ga opzoek naar onbemande tankstations

Het kan goed zijn dat je het eigenlijk fijner vindt om naar een tankstation te gaan waarvan je weet dat er ook wat te eten en drinken te halen is. Toch lijkt het zo te zijn dat juist deze tankstations duur zijn. Onbemande tankstations zijn soms al negen cent goedkoper. Dat lijkt op zichzelf misschien niet zo’n groot verschil, maar is het nodig om dus negen cent meer te betalen? Om te checken of er een onbemand tankstation bij jou in de buurt zit kun je dit ook weer checken via onbemandetankstations.nl.

tips goedkoop tanken in nederland lage prijs

7. Kijk eens over de grens

In Nederland zijn de brandstof prijzen ontzettend hoog maar over onze oosterse grens zijn de prijzen een stuk lager. Het is dan ook om deze reden dat veel Nederlanders opzoek gaan naar een vaste tankplek over de grens. Duitsland staat natuurlijk bekend om de lage brandstof prijzen maar ook in België kun je al goedkoop benzine scoren. Natuurlijk variëren de prijzen in Duitsland ook vaak per pomp, dus check ook voor daar nog eventjes online wat de prijzen zijn.

Lees ook: De goedkoopste plekken om te tanken in Nederland.