Waar kan je goedkoop tanken in Nederland?

MultiTankcard rijkt elk jaarlijks De Slim Tanken Award uit. Alle Nederlandse tankstations met tenminste 500 transacties per jaar op het MultiTankcard-betalingsplatform doen mee.

Uit de resultaten van onderzoeken van MultiTankcard van de aflopen jaren blijkt dat je het voordeligste tankt in de tankstations die in het noorden van het land staan. Mogelijke oorzaken van de lage prijzen in het noorden zijn de geringere bevolkingsdichtheid en de daarmee gepaard gaande lage vastgoedprijzen.

Zie hieronder de goedkoopste plekken om te tanken in Nederland op een rij:

Goedkoopste pompen E10 / Euro 95 in Nederland

  1. Sakko Uithuizen, Groningen € 1,655 per liter
  2. Tango Winschoten, Groningen  € 1,664 per liter
  3. Tango Oude Pekela, Groningen € 1,67 per liter

Goedkoopste dieselpompen in Nederland 2021

  1. Esso Express Beek Montferland, Gelderland € 1,31 per liter
  2. Joontjes Kreditank Sneek, Friesland € 1,32 per liter
  3. Tango Sneek, Friesland € 1,32 per liter

Goedkoopste pompen E5 in Nederland 2021

  1. Makro, Amsterdam € 1,82 per liter
  2. TinQ Hoogeveen, Drenthe € 1,83 per liter
  3. Total Hilversum Kerkelanden, Noord-Holland € 1,84 per liter

Duur tanken in Utrecht

Utrecht heeft de duurste tankstations van Nederland. Doordat het vaak gepaard gaat met de vastgoedprijzen is dat ook wel logisch. “Utrecht heeft veel snelwegpompen, die te maken hebben met relatief hoge vierkante meter prijzen” vertelt Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard. Het prijsverschil tussen snelwegpompen en pompen langs provinciale wegen groeit ook.

Op de Waddeneilanden zijn de prijzen ook erg hoog. Dat verbaast waarschijnlijk niemand, want de tankstations daar hebben relatief weinig concurrentie. Ook is het tanken dichtbij de vliegvelden Schiphol en Valkenburg erg prijzig. Het kan zijn dat huurauto’s moeten worden volgetankt bij een tankstation in de buurt en dan zijn de mensen vaak niet kritisch op de literprijs.

Krijg je stress als je bijna een legen tank hebt en geen tankstation langs de weg ziet? Zo ver kun je nog rijden op een lege tank.