Wie is Alistair Overeem?

Alistair Cees Overeem is geboren op 17 mei 1980 in Hounslow, Engeland. Als zoon van een Jamaicaanse vader en Nederlandse moeder verhuisde hij op zesjarige leeftijd naar Nederland met zijn moeder en broer (eveneens MMA-vechter) Valentijn Overeem. In zijn jeugd beoefende Alistair sporten als judo, basketbal en atletiek. Dit ruilde hij op zijn vijftiende in voor vechtsport.

Na drie wedstrijden onder K-1 regels legde hij zijn focus voor enkele jaren op het MMA. Tot hij in december 2008 tegenover Badr Hari stond en hem in de eerste ronde knock-out sloeg. Op negentien jarige leeftijd maakte Overeem zijn professionele MMA-debuut. Na wat heen en weer schommelen, besloot hij om te blijven in de klasse zwaargewicht. In MMA heeft hij 67 wedstrijden gevochten, waarvan hij er 47 gewonnen heeft. De helft daarvan zelf met een knock-out. in 2021 maakt hij bekend terug te keren naar het kickboksen (Glory).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alistair Overeem (@alistairovereem)

Het gevecht van het jaar tegen Badr Hari

Na twee keer tegenover elkaar gestaan te hebben is het weer zover: op 8 oktober staan Alistair Overeem en Badr Hari samen in het GelreDome. Badr Hari is erg gefocust op winst, aangezien hij de afgelopen wedstrijden verloren heeft. Maar ook Alistair heeft wat te bewijzen in deze wedstrijd. Hij maakte namelijk na tien jaar MMA de overstap naar Glory. Als hij de winst weet te pakken, zou fijn voor hem zijn, aangezien hij binnenkort wil stoppen. De stand tussen de twee staat 1-1, elk hebben ze al eens gewonnen van elkaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GLORY Kickboxing (@glorykickboxing)

Wat is het vermogen van Overeem?

Als er gekeken wordt naar de best betaalde vechters in de UFC, hebben we het ook over Alistair Overdeem. Hij is een van de grootste en meest succesvolle Nederlandse vechtsporters en dat merk je ook aan wat hij er mee verdiend heeft. Zijn eigen vermogen wordt momenteel geschat op zo’n $10.000.000.