Handjes thuis tijdens jullie eerste date

Versiercoaches en YouTube tutorials zullen je misschien andere dingen vertellen, maar daten doe je niet met het oog op een eventuele one night stand. Iemand versieren tijdens het uitgaan en goed voor de dag willen komen op een eerste date zijn twee totaal verschillende dingen. Handel dus ook zo. Een subtiele aanraking wanneer je met haar door een druk restaurant heen loopt is oké, maar ga niet voor teveel contact. Het enige wat je hiermee doet, is laten zien dat je dit standaard doet op een eerste date. Niet echt de manier waarop ze zich speciaal zal voelen.

eerste date MAN MAN

Vind een juiste balans in je gesprekken

De gesprekken tijdens jullie date zijn waarschijnlijk de belangrijkste graadmeter van succes. Door wat stiller en rustiger te zijn denk je misschien mysterieus en zelfverzekerd over te komen, maar hier zit een hele dunne lijn met saai en verlegen. Een eerste date moet het idee krijgen dat zij het leuk en gezellig kan hebben met je. Waar het goed is om haar aan het woord te laten en door te vragen, is het ook belangrijk eigen passies aan het licht te brengen. Vrouwen houden van een man met passie, dus ben niet bang om deze kant van jezelf te laten zien. Let wel op dat het geen wedstrijdje opscheppen wordt, maar houd het dicht bij jezelf.

De rekening, wie betaalt?

We zijn niet allemaal een self-made miljonair. Jij weet dit en je date weet dit. Wanneer je een beetje aan je budget moet denken, is het slim om de date hier op aan te passen. Er zijn talloze leuke dates die een stuk minder kosten dan een etentje. Niks zou beschamender zijn dan het moeten afwijzen van een dessert voor je date omdat jij hier simpelweg geen geld voor hebt. Daarnaast leven we in niet meer in de tijd dat man/vrouw zo zwart/wit gezien wordt. Wanneer je date er dus op staat om de rekening te splitten, blijf dan niet te extreem vasthouden aan je principes en doe dit.

Echter raden wij je zeker aan, mocht je in geldnood zitten, om voor een simpele date te gaan. Wanneer er niet veel betaald hoeft te worden, zal zij zich ook niet schuldig voelen. Wanneer jij je goed gedraagt tijdens de date en haar een leuke tijd bezorgt, is de kans groot dat zij zegt: ‘de volgende keer betaal ik’. Die volgende keer is dus al binnen dan.

eerste date MAN MAN

Wees een gentleman

Het aantal vrouwen dat het niet fijn vindt wanneer een ‘gentleman’ de deur voor ze openhoudt op een eerste date is waarschijnlijk op één hand te tellen. Je kan hier zo ver in gaan als je zelf wilt, maar dat is afhankelijk van je date. Weet wel dat dit nette gedrag verder gaat dan alleen richting je date. Jouw manier van omgaan met personeel en andere mensen is een reflectie van je persoonlijkheid. Wanneer jij niet met respect met anderen omgaat, is dit een grote rode vlag voor haar. Veel vrouwen zeggen niet van complimentjes te houden. Zij kunnen zich natuurlijk afgeschrokken gevoelen wanneer jij continu zegt hoe mooi of geweldig ze zijn. Echter kan een klein complimentje op z’n tijd geen kwaad. Wanneer jij voelt dat het in de situatie past, geef dan vooral een compliment over haar persoonlijkheid of ambitie. Hier zal zij zich ongetwijfeld het fijnst bij voelen.

Goed kunnen daten is een kunst an sich. De één is een geboren natuurtalen en de ander heeft nog wat oefening nodig. Lees hier welke 5 regels elke meester van het daten sowieso beheerst.