Gebalanceerd leven op reis

Wij hebben hier soms al moeite mee terwijl we gewoon thuis zijn. Gezond eten kost vaak zoveel moeite, voor sporten hebben we niet altijd tijd en we werken soms nét wat te lang. Stel je voor dat daar nog lange vluchten, halve dagen op vliegvelden en jetlags bijkomen. Dan wordt het helemaal lastig om een gebalanceerd leven te leiden. Uiteindelijk kan dit zorgen voor stress en problemen op zowel fysiek als mentaal gebied. Gelukkig kun je ook op reis stappen ondernemen om dit voorkomen. Om je hiermee op weg te helpen hebben we vijf tips onder elkaar gezet, zodat jij gelukkig en gezond kunt blijven reizen voor je werk.

Ga de natuur in

Het kan zo mooi klinken, de hele wereld over reizen voor je werk. Maar in de praktijk kom je vaak niet verder dan vliegvelden, hotels en kantoorpanden. Dit heeft over het algemeen niet echt een positieve invloed op je lijf en geest. Als je dan ook nog je spaarzame vrije tijd in je hotelkamer doorbrengt wordt het helemaal vervelend. De natuur in gaan is dan een goede optie. Frisse lucht, een mooie omgeving en even rust aan je hoofd. Dit doet iedereen goed.

gebalanceerd leven MAN MAN
Foto via: Instagram Felix

Probeer gezond te blijven eten

Veel reizen betekent regelmatig eten op een vliegveld en dat is meestal niet het meest gezonde voedsel. Bovendien gaat reizen voor je werk vaak gepaard met etentjes, en ook dat is niet echt bevorderlijk voor je dieet. Probeer dan ook zoveel mogelijk gezond te eten. Niet teveel naar binnen harken, zo min mogelijk fast food en genoeg fruit en groenten. En probeer niet altijd te drinken, dat doet ook wonderen voor je lichaam.

Zorg voor voldoende beweging

Dit is waarschijnlijk samen met een gezond voedingspatroon het eerste wat je opgeeft op reis. Maar sporten is juist zo goed voor je lichaam en geest, om meerdere redenen. Het biedt fysiek voordelen maar is een goede remedie tegen stress. Bovendien zorgt regelmatig bewegen ervoor dat jij jezelf minder vermoeid voelt, alerter bent en veel concentreerder te werk kan gaan. Ga dus een rondje hardlopen op reis of maak gebruik van de gym in je hotel. Zo voel je je beter en blijf je ook strak in je vel zitten, letterlijk en figuurlijk.

gebalanceerd leven MAN MAN
Foto via: Instagram Kevin Elezaj

Onderneem wat sociale dingen buiten werk

Je lichaam is niet het enige dat leidt onder het vele reizen. Je tijd spenderen in het buitenland betekent ook dat jij je vrienden en familie telkens weer achterlaat. Na een lange dag werken kom je vaak ook thuis in een lege hotelkamer. Eenzaamheid en verveling liggen op de loer. Wat ondernemen na werk kan helpen om dit te voorkomen. Er zijn waarschijnlijk veel meer mensen in de stad voor werk, die net als jij alleen zijn. Je kunt hier natuurlijk prima wat mee gaan doen, er zijn vaak ook initiatieven die deze mensen samenbrengen. Zo leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen.

Onderneem dus de bovenstaande tips en jij zal zeker een gebalanceerd leven leiden. Teveel reizen is misschien niet goed je lichaam, maar reizen is wel degelijk gezond.